25.05.2024.

09:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Pet košarkaša iz Zvezde, niko iz Partizana! Petrović izabrao idealnu petorku ABA finala!

Hrvatski strateg je u svoj idealan tim finalnih utakmica Jadranske lige uvrstio košarkaša crveno-belih Jaga dos Santosa koji je i prigrabio MVP priznanje, a zatim Miloša Teodosića, Branka Lazića, Dejana Davidovca i Luku Mitrovića.

Zanimljivo, u petorci su čak četvorica srpskih košarkaša, iako su se "večiti" rivali tokom sezone daleko više oslanjali na učinke inostranih košarkaša.

Sa druge strane ono što je sve šokiralo, jeste činjenica da na tom spisku nema nijednog od igrača iz ekipe Željka Obradovića.

Novom-starom selektoru Brazila, koji se relativno skoro vratio na tu poziciju, verovatno je posebno drago što je na mečevima u hali "Pionir" i Beogradskoj areni blistao jedan od najboljih igrača reprezentacije koju predvodi. Pokazao je Jago ogroman potencijal tokom ove sezone, kao i brilijantne partije koje su ga na kraju dovele do MVP priznanja.

Izostao je iz ove petorke Bruno Kaboklo, takođe član reprezentacije Brazila. Nekadašnji košarkaš Toronta bio je jedan od zapaženijih u ekipi Partizana, ali uprkos dobroj igri njega i njegovih saigrača, klub iz Humske nije uspeo da nadigra Zvezdu i u svoje ruke uzme šampionsku titulu.