25.05.2024.

13:31

Foto: EPA

Sport

Stižu nove vesti iz Berlina! Zvezda ima prioritet, crno-beli strepe!

Završnica Evrolige okupila je u glavnom gradu Nemačke vodeće ljude evropske košarke. Novinari portala "jurohups" koji je specijalizovan za košarkaška dešavanja imali su priliku da razgovaraju sa Motejunasom i Bodirogom, a jedna od tema bila je budućnost srpskih klubova u elitnom takmičenju.

- Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu - istakao je Litvanac, ali se nakon toga dodakao i nemilih scena koje su obeležile finalnu seriju ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

- Niko ne želi ono što smo videli na nedavnom finalu ABA lige, to ni za koga nije dobro. Ukupan utisak za prisustvo dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže - istakao je Motejunas i zabrinuo navijače beogradskih večitih.

Informer

 

Ipak, na njegove reči nadovezao se Dejan Bodiroga koji je poručio da su crveno i crno-beli na vrhu liste prioriteta za dodelu "vajd karda".

- Nemaju "vajld kard", ali imaju prioritet da dobiju mesto - pojasnio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Informer

 

Podsećamo, Bodiroga je juče izjavio da godinama unazad prvak ABA lige ima prioritet, ali ne i garantovano mesto u Evroligi, što je i sada potvrdio. Dakle, kako trenutno stvari stoje, Crvena zvezda će izvesno biti učesnik Evrolige u sezoni 2024/25, dok će Partizan biti u krugu sa Virtusom, Albom i Valensijom i u tom krugu jedan tim će ostati bez mesta u elitnom takmičenju.