26.05.2024.

07:53

Foto: epaimages

Sport

Grci napravili haos u Berlinu! Brutalna tuča navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa, ima povređenih (VIDEO/FOTO)

U noći između subote i nedelje došlo je do brutalne tuče dve grupe grčkih navijača, pristalica Panatinaikosa i Olmpijakosa. 

Sukobi između navijača dogodili su se u blizini hotela i metro stanice u Berlinu. Bilo je povređenih, ali i hapšenja, pa je policija imala mnogo posla. 

Nemački mediji prenose da se sukob dogodio oko 23 sata, a policija se borila da kontroliše situaciju dok je nekoliko ambulantnih vozila stiglo na mesto događaja, kao i vatrogasci. Kako se navodi, povređeno je 12 osoba, dve teže, a jedna je u kritičnom stanju. Lokalne vlasti su potvrdile da je u sukobu učestvovalo oko 60 navijača, kao i da su koristili palice za bejzbol, a navodno je policija utvrdila identitet nekoliko osoba koje su učestvovale u tuči. 

Informer

Još ne znamo zašto je došlo do fizičkog obračuna - poručili su iz policije.

Grčki mediji prenose da se u Berlinu na dan finala očekuje najmanje 5.000 navijača Panatinaikosa.

- Bit će ih 10.000 i oni će Uber arenu pretvoriti u OAKA-u - rekao je trener Ergin Ataman.

S druge strane, većina navijača Olimpijakosa i dalje je u Berlinu, iako su u polufinalu poraženi od Real Madrida, pa je pomenuti obračun samo uvertira i najava haosa koji će Nemci teško izbeći tokom dana i pred finale Evrolige.

Informer

U borbi za trofej snage će odmeriti igrači Real Madrida i Panatinaikosa.

Podsećamo, pred početak fajnal fora Evrolige u Berlinu trener Panatinaikosa, Ergin Ataman, sukobio se sa navijačima Fenerbahčea, a tvrdio je da ga je napao policajac.

Čekao sam lift sa porodicom, policajac me je gurnuo i onda sam završio na zemlji. Policija bi trebalo da nas štiti. Grubo me je odgurnuo. Postoje snimci i svedoci incidenta. Naš predsednik, ministar spoljnih poslova i naša ambasada u Berlinu su obavešteni o ovome - rekao je Ergin Ataman.