26.05.2024.

13:29

Foto: reuters

Sport

Dobra vest iz Berlina! Srpski navijač nije životno ugrožen!

Sukob dve navijačke grupe iz Grčke dogodio se u noći između subote i nedelje, u glavnom gradu Nemačke, gde se održava ovogodišnji fajnal-for Evrolige. Tom prilikom stradao je i jedan srpski navijač, koji je završio u bolnici. Prva informacija koju je objavio grčki portal jeste da je Srbin teško povređen i da mu se bore za život.

Informer

 

Međutim, ta informacija se ispostavila netačnom. Upravo je novinar portala "Sport24.gr" otišao u bolnicu da obiđe povređene, ali tamo nije zatekao nikog. 

"Nijedan Grk nije hospitalizovan, iako je jednom bilo preporučeno da ostane u bolnici. On je ipak izašao na sopstvenu odgovornost. Isto je i sa Srbinom. I on je potpisao izjavu da se oseća dobro i da želi da ide. Definitivno nije životno ugrožen" navodi pomenuti portal. 

Informer je stupio u kontakt sa ambasadom Srbije u Berlinu, u želji da dobije više informacija o povređenom našem državljaninu. Međutim, njegov identitet i dalje nije poznat ambasadi.

Informer

 

- Ambasada Republike Srbije u Berlinu jos nije dobila zvaničnu informaciju od nadležnih državnih organa u Nemačkoj o učesnicima u vezi sa incidententom, koji se kasno sinoć dogodio u Berlinu. Ambasada je u kontaktu sa policijom, koja u ovom trenutku nema zvanične podatke o identitetu povređenih navijača. Ambasada u Berlinu prati ceo slucaj -  rečeno za Informer iz ambasade.