26.05.2024.

18:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Olimpijakosu duel gubitnika i treće mesto Evrolige! Crveno-beli nakon drame savladali Fener!

Uoči meča za treće mesto u Evroligi, trener Fenerbahčea - Šarunas Jasikevičijus, istakao je da ta utakmica nema nikakvog smisla. Da Litvanac ne uspeva da pronađe motiv nakon poraza u polufinalu videlo se danas... Turski gigant delovao je pogubljeno na parketu "Uber Arene" što je Olimpijakos iskoristio i pobedom stavio tačku na još jednu uspešnu sezonu u elitnom takmičenju - 87:84. 

Istina, treće mesto slaba je uteha za crveno-bele nakon poraza od Real Madrida u polufinalu, ali je jasno da su Pirejci više želeli pobedu danas. Od prvog minuta Olimpijakos je bio motivisaniji rival, na mahove je Fenerbahče uspevao da se vrati u meč, no, to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza u Berlinu. 

Crveno-bele je do pobede predvodio Alek Piters sa 20  poena, dok su jedina dva raspoložena igrača u taboru Fenerbahčea bili Dešuan Pjer i Skoti Vilbekin. Za pobedu protiv Olimpijakosa - premalo. 

Informer

 

Već u prvoj deonici Olimpijakos je stekao dvocifrenu prednost, Fener je do poluvremena jednom uspeo da se vrati na posed zaostatka, ali je rafalna paljba Aleka Pitersa i Šekila Mekisika odredila nastavak utakmice u "Uber Areni". 

Zahvaljujući Vilbekinu i Pjeru Fener je u završnici uspeo da "zakuva" situaciju, ali nakon zakucavanja Mozesa Rajta za 87:79 bilo je jasno da će Olimpijakos doći do trećeg mesta. 

Dobrom završinicom Turci su uspeli da dođu u situaciju da trojkom odvedu meč u produžetke, pogodio je Sertač Šanli, ali je vreme isteklo te su crveno-beli upisali pobedu. 

Utakmica u Berlinu odigrala je u zanimljivom ambijentu budući da se tokom svih 40 minuta mogla čuti pesma navijača Panatinaikosa. "Zeleni" su iskoristili nezadovoljstvo pristalica Olimpijakosa i Fenerbahčea, kupili veliki broj karata i sve su prilike da će četa Ergina Atamana večeras od 20 časova imati paklenu podršku sa tribina.