27.05.2024.

19:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Hezonja "pecnuo" Lesora i ekipu: Sve je napravljeno da Panatinaikos pobedi!

Nisu izabranici Ćus Matea uspeli da odbrane trofej Evrolige, pošto su u finalu poraženi od Panatinaikosa rezultatom 95:80. Košarkaš iz redova španskog giganta koji je na tom meču upisao tek osam poena, uz osam skokova i dve asistencije, preuzeo je potpunu krivicu na sebe za poraz njegove ekipe.

- Ja sam apsolutno kriv za poraz. Izgubio sam jako važnu titulu svojoj ekipi​. Ako u košarci ne postižeš koševe, ne možeš ništa da uradiš. Može se govoriti o odbrani i svim drugim stvarima koje lepo izgledaju na internetu, ali istina je da ako ne poentiraš, ne možeš ništa. Uvek vam govorim kako se osećam, govorim uvek iz srca. Ne lažem ni u dobrim ni u lošim trenucima. Veliki igrači pobeđuju na ovakvim turnirima, a tokom ova dva dana ja nisam uspeo da pomognem svojoj ekipi  - istakao je Mario na konferenciji za medije nakon meča.

Ipak, nije košarkaš Real Madrida propustio priliku da na kraju podbode protivnika, naglašavajući da su "zeleni" imali određenu prednost na završnom turniru.

- Čestitam Panatinaikosu na sjajnoj sezoni. Na ovom turniru se činilo da je sve napravljeno kako bi oni pobedili, svaki detalj - istakao je Hezonja koji je 2021. godine igrao za atinski klub.

Hrvatu ističe ugovor sa Realom za mesec dana, a on i dalje pregovara sa upravom o nastavku saradnje. Pominjalo se da bi Hezonja mogao da se vrati u redove Panatinaikosa naredne sezone, ali pitanje je šta će biti posle ovakve izjave.