27.05.2024.

21:27

Foto: EPA Images

Sport

Stiže centar iz NBA! Real posle izgubljene titule krenuo u rekonstrukciju tima!

"Kraljevi" su posle spektakularnog finala u Berlinu izgubili od Panatinaikosa sa 95:80 i tako propustili priliku da po 12. put postanu šampioni Starog kontinenta. Madriđani su samo dan nakon poraza od Atinjana krenuli da prave plan za narednu sezonu u kojoj će ponovo prvi cilj biti povratak na evropski tron. 

Kako piše specijalizovani košarkaški portal "Jurohups", Real će u svoje redove dovesti centra iz NBA lige Usmana Garubu. Mladi 22-godišnji Španac nije uspeo da se izbori "preko bare", pa je odlučio da se vrati u tim u kojem se i afirmisao. 

Dve strane su blizu dogovora i samo je pitanje trenutka kada će saradnja biti i ozvaničena. Garuba je karijeru počeo u omladinskom timu Reala 2013. godine, da bi od  2017. do 2021. je bio deo prvog tima. Španski reprezentativac potom se otisnuo u Ameriku, gde su ga na NBA draftu kao 23. pika izabrali Hjuston Roketsi. Ipak, nije se naigrao, pa je prošle sezone trejdovan u Golden Stejt Voriorse, ali se situacije nije promenila, pa je više vremena proveo igrajući u razvojnoj ligi. 

Garuba će verovatno zameniti Vensana Poarjea za koga je najavljeno da će na kraju ove sezone otići u Efes, a ugovor ističe i Valteru Tavaresu, ali će visoki centar sa Zelenortskih ostvra verovatno produžiti saradnju sa "kraljevima".