29.05.2024.

14:06

Foto: Starsportphoto©

Sport

NBA zvezda hvali Teodosića: On je mađioničar sa loptom!

Amerikanac je nosio dres Olimpijakosa u sezoni 2009/10. i tada je imao priliku da sarađuje sa Teodosićem, pa najbolje zna koje kvalitete poseduje nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima.

Beverli se u podkastu koji vodi dotakao razlike između evropske i američke košarke, pa pomenuo igrača crveno-belih i nekadašnjeg saigrača iz Los Anđeles Klipersa, o kojima je imao samo reči hvale.

- Osim superzvezda, košarkaši imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto,  sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju. Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je takođe bio mađioničar sa loptom - istakao je Beverli.

Informer

Miloš Teodosić

Nastavio je Amerikanac da priča o srpskom asu, a potom se osvrnuo i na centra Denvera, Nikolu Jokića.

- Teodosić je ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni video.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića - zaključio je Beverli.