29.05.2024.

13:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Grigonis osvojio Evroligu pa prozivao Dejana Radonjića

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su Evroligu, a Litvanac udario na bivšeg trenera "zelenih" koji je prethodne sezone predvodio grčki klub. On je ostavio ironičan komentar na račun Radonjića uz napomenu da je to najbolji trener sa kojim je radio.

"Samo želim da pozdravim Dejana Radonjića. On je moj omiljeni trener, samo želim da mu čestitam zbog toga što je bio u pravu. Hvala ti", rekao je Maris Grigonis nakon što je sa Panatinaikosom osvojio Evroligu. 

Litvanski košarkaš i crnogorski trener nisu bili u sjajnim odnosima dok su sarađivali u Panatinaikosu.  Nekadašnji košarkaš Albe, Žalgirisa i CSKa iz Moskve stigao je u Panatinaikos u leto 2022. godine, ali kod Dejana Radonjića nije imao veliku ulogu. Grigonis je tokom sezone prosečno beležio 9,1 poen, 2,7 skoka i 1,3 asistenciju na mečevima Evrolige.  Grigonis je i ranije prozivao Radonjića.

- Neće se svimа svideti ovo što ću reći, ali promena trenera je definitivno sve promenila. U početku, nismo imali trenera tako da je bilo teško za nas da funkcionišemo kao tim -  izjavio je Grigonis neposredno po dolasku Ergina Atamana u klub, očigledno aludirajući na angažman Radonjića.