Autor: Informer.rs

29.05.2024.

20:45

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Rečeno-učinjeno! Milan Gurović podneo tužbu!

Gurović je nedavno gostujući na televiziji Informer govorio o incidentu koji se dogodio na utakmici KK Real - KK Vizura, kada je po završetku duela uleteo na teren kako bi razdvajao i sprečio još veći haos.

Tom prilikom najavio je da će tužiti sve one koji su blatili njegovo ime, a to je sada i učinio. Gurović se oglasio preko svog zastupnika i poručio šta je razlog za tužbu.

"Obavestavamo vas da je Milan Gurovic podneo tuzbu protiv Nova.rs zbog objavljivanja neistinitih informacija i povrede casti i ugleda. Naime, Nova.rs objavila je clanak pod naslovom "Gurovicu Milane, hvala za Amere, ali sad sto dalje od dece," u kome tvrde da je Milan na utakmici tukao igrace Vizure, sto je potpuno netacno", navodi se na početku saopštenja koje je potpisala pravna zastupnica Mirjana Radovanović.

Informer

Dalje se još jednom objašnjava šta je radio Milan na snimku koji je obišao čitavu sportsku javnost i zbog čega je bivši košarkaš zaradio šestomesečnu suspenziju.

"Milan je, kako se na snimku i vidi, izašao izbezumljen iz svlačionice, uvidevši da je dete iz njegovog tima okruženo protivničkim igračima i da se zadesilo u sukobu. Njegova reakcija je bila sasvim normalna i opravdana premda je branio igrace Reala, juniore svog kosarkaskog kluba u kojima je bio i njegov sin. U momentu kada je doslo do tuce, pokusao je da smiri igrace Reala i Vizure, ali nijedno dete nije udario niti na bilo koji drugi nacin povredio. Ovime su ga okarakterisali kao nasilnika i loseg uzora sto je diskreditovalo, kako njegovu licnost, tako i profesiju kojom se bavi. Preduzeti su pravni koraci kako bi se dokazala neistinitost ovih tvrdnji i zastitio njegov ugled od neosnovanih optuzbi", dodaje se u saopštenju.