30.05.2024.

19:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan zakazao finale sa Zvezdom! Mega demolirana u "Pioniru"

Crno-beli su večeras mnogo lakše nego što se očekivalo demolirali ekipu Mege sa 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21) u odlučujućem trećem meču polufinala i sa 2-1 u seriji prošli u finale i zakazali novi okršaj sa večitim rivalom. 

Beogradski večiti tako će po treći put ove sezone odlučivati o nekom trofeju. Prethodno su igrali u finalu Kupa Radivoja Koraća, koje je dobila Zvezda, a potom su odmerili snage i u finalnoj seriji ABA lige, koje je takođe pripalo crveno-belima. 

Partizan su do trijumfa predvodili Zek Ledej sa 17 poena, dok su Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo postigli po 16. U redovima Mege jedini raspoložen za nadigravanje sa crno-belima bio je Filip Jović, koji je ujedno bio jedini dvocifren u ekipi sa 21 poenom.

Duel u "Pioniru" obeležila je sjajna i energična igra crno-belih, kao i katastrofalan šut Mege za tri poena, pošto su pogodili samo dve trojke iz čak 20 pokušaja. 

Informer

 

Iako se očekivalo da će majstorica u "Pioniru" biti neizvesna i napeta, od toga nije bilo ništa. Ekipa Željka Obradovića, poučena iskustvom iz prethodnog meča, kada su ispustili veliku prednost i izgubili, sada su od prvog minuta zaigrali u šestoj brzini. Od starta je na terenu plesao kapiten Kevin Panter, pogađao je i razigravao "parni valjak" koji je već na polovini prve četvrtine imao nestvarnih 21:4. 

Crno-beli su posebno domirali u odbrani, nedozvoliši Megi da izgradi napad i dođe do jednostavnih poena. Publika u "Pioniru" bila je oduševljena sa kakvom energijom su njihovi puleni pristupili meč. Nastavio je Partizan da rešeta goste, pa je prvu deonicu završio sa nestvarnih 30 razlike - 39:9. 

Informer

 

Delovalo je da izbaranicima Marka Baraća preti rezultatska katastrofa. Ipak, promenile su se uloge na terenu. Gosti su sada bili ti koji su diktirali tempo i lako pronalazili put do koša. Trener Obradović je sa pravom besneo na svoj tim u tim trenucima, pokušao je da ih tokom tajm-auta razmrda, ali uzalud. Nisu uspeli crno-beli da se konsoliduju, mučili su se u napadu, teško dolazili do poena, pa su drugu deonicu završili sa samo osam ubačenih poena. Mega je tako do odmora uspela da prepolovi ogromnu prednost Partizana - 47:31. 

Očekivalo se da će nastavak doneti daleko neizvesniju utakmicu. Ipak, ekipe su ponovo zamenile uloge. Anđušić je trojkom otvorio treću četvrtinu i najavio dobar početak za "parni valjak", da bi potom i Ledej pogodio za plus 21. 

Informer

 

Na drugoj strani, nastavila se Megina glavobolja sa šutem za tri poena, gosti gotovo da ništa nisu mogli da pogode iz 13 pokušaja. U tim trenucima jedini je u ekipi Mege raspoložen za nadigravanje sa Partizanom bio mladi Jović. Agoniju gostiju sa distance prekinuo je Andrija Jelavić prvom trojkom. Ipak, nedovoljno, jer su crno-beli poslednju četvrtinu dočekali sa 23 razlike.

Kada su crno-beli na početku poslednje deonice otišli na plus 29, već tada je bilo jasno da je Mega digla belu zastavicu. Iskoristio je Obradović veliku razliku i u završnici meča šansu dao Partizanovim klincima Savi Drezgiću i Aleksi Dimitrijeviću, koji je iskoristio minute i na kraju meč završio sa osam poena.