31.05.2024.

17:25

Foto: AP/Photo

Sport

Veliki favorit u problemu! NBA zvezda propušta Olimpijske igre?!

Nekadašnji prvi pik drafta 2014. još uvek nije doneo konačnu odluku da li će se staviti na raspolaganje selektoru Đordiju Fernandezu.

Videćemo šta će se desiti i šta će put doneti. Prošle godine su imali sjajno leto kada su se kvalifikovali za Olimpijske igre. Svi ti momci su uradili sjajan posao i zaista priredili šou za celu zemlju. Meni bi bila čast da igram za reprezentaciju - rekao je Vigins.

Informer

Vigins i Stef Kari

Kanada važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje trofeja, pogotovo nakon odličnog nastupa na Svetskom prvenstvu u Manili prošlog leta i osvojene bronzane medalje.

Vigins ni tada nije bio u sastavu, ali zbog problema sa kolenom, a van stroja je bio i as Denver Nagetsa Džamal Marej, koji je ranije potvrdio nastup u Parizu.

Podsećamo, Kanađani će biti deo grupe A zajedno sa Australijom i pobednicima kvalifikacionih turnira u Španiji i Grčkoj.

Informer

Kanađani sa bronzom

Što se Viginsa tiče, on je iza sebe ostavio nešto slabiju sezonu za Golden Stejt Voriorse. Veći deo sezone propustio je zbog privatnih problema, a kada se vratio na parket, delovao je van ritma i kondicije.

Završio je godinu sa prosekom od 13 poena i 4,5 skokova, a "ratnici" su takmičenje završili porazom od Sakramento Kingsa u plej-in turniru.