02.06.2024.

14:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Makabi ne dangubi! Ostaje i drugi najbolji igrač!

Iako se nekadašnjem igraču Crvene zvezde već crtala nova sredina i pominjao se eventualni povratak u Beograd, Braun je otklonio sve sumnje i rekao da će i dogodine nositi dres "ponosa Izraela".

- Ne znam sve glasine i odakle dolaze. Pročitao sam mnoge, ali mi je namera da ostanem sa Makabijem. Veoma se ugodno osećam ovde i mislim da pružam najbolje partije karijere trenutno. Radujem se narednoj sezoni i novom putu sa mojim saigračima - rekao je Lorenco za "Sportando".

Podsećamo, bivši bek Toronto Reptorsa je pred kraj sezone u Evroligi izjasnio nezadovoljstvo zbog stalnih putovanja i života u beogradskom hotelu zbog rata između Izraela i Palestine.

Čak je rekao i da će potražiti novu sredinu ukoliko se situacija između zaraćenih strana ne smiri, kako bi mogao neometano da živi na jednom mestu sa porodicom.

Informer

Braun u plej-of seriji sa Panatinaikosom

Ipak, Makabi je uspeo da ga zadrži i to verovatno do kraja isteka važećeg ugovora, to jest do 2026.

Ako na sve to dodamo i produženje saradnje sa Boldvinom, jasno je da "žuti" ne dangube i već su sebi osigurali primarni napadački dvojac za predstojeću sezonu.

Klub iz Tel Aviva je učešće u ovogodišnjem izdanju Evrolige završio nakon poraza u nezaboravnoj seriji od kasnijeg šampiona Panatinaikosa 3:2, a treba istaći da je sastav Odeda Kataša bio bez Boldvina zbog povrede. 

Samim tim su ambicije za narednu takmičarsku godinu najveće u taboru šestrostrukog osvajača najjačeg evropskog takmičenja.