03.06.2024.

07:22

Foto: profimedia

Sport

Zvezda trlja ruke! Katalonci izbacili Kalinića iz tima, pa se oglasili

Sezona je završena za Katalonce nakon što su poraženi od strane Real Madrida u polufinalnoj seriji španske lige (3:0). Osvojen samo Kup kralja, nedovoljno je za tim koji je napravljen za najveća dela. Trener Rožer Grimau srpskog košarkaša je ostavi van protokola za treći meč, a kako španski mediji spekulišu navodno zbog sukoba uoči utakmice. 

Huan Karlos Navaro potvrdio je da se nešto desilo i nagovestio da Kalinić verovatno napušta Barselonu. 

- Moramo da napravimo promene jer nismo postigli ciljeve. Moramo da razmislimo i razgovaramo sa njim. Nije sve bilo zbog trenera, bez sumnje. Neki igrači nisu bili na visini zadatka, nismo ni mi. Grešili smo i iz svega moramo da učimo. Još ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, ali biće promena - rekao je Navaro.

Informer

Generalni menadžer Barselone kaže da već neko vreme stvari ne funksionišu kako bi trebalo.

- Već neko vreme nije mu bilo dobro na terenu, verovali smo da je to što smo morali da učinimo, želeo sam da imam Oriola Paulija u timu - zaključio je Navaro.

Nakon meča objasnio je i trener Barselone zašto se idrekao Srbina. 

- Tako je moralo da bude. Želeo sam Paulija u timu - kratak je bio Grimau.

Mesecima se spelkuliše da Crvena zvezda želi da vrati Kalinića ovog leta. Ali, neće biti lako, ima konkurenciju u Monaku. Saša Obradović, trener Monaka, želi bivšeg reprezentativca Srbije u redovima svog tima, a navodno je ozbiljno ušao u trku za potpis Kalinića.

Prvi čovek Zvezde  Nebojša Čović pre nekoliko nedelja je pričao o povratku Nikole Kalnića.

- Za Nikolu Kalinića smo zainteresovani i radimo na tome. Nismo ga prodali, otišao je za džabe, jer smo kasnili da mu isplatimo tri ili četiri plate. Čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone, mi nismo oteli - kazeo je predsednik Zvezde pre nekoliko nedelja.