03.06.2024.

08:12

Foto: printscreen

Sport

Raspao se! Košarkaš Barselone plakao posle poraza (VIDEO)

Real je "pometlao" Katalonce za finale ACB lige, pa su sa 3-0 u seriji prošli u borbu za titulu gde će igrati protiv Unikahe ili Mursije

Maestralan je u trećem meču bio Džabari Parker koji je utakmicu okončao sa 27 poena. Ali, to mu nije bila velika uteha, raspao se nakon meča. Na pitanje novinara kako se oseća u prvoj sezoni njegove karijere u Evroligi, Parker je počeo da plače i nije mogao da se zaustavi.

Očigledno mu se sve skupilo i nije mogao da kontroliše emocije.

Pred njim je bila sjajna NBA karijere, ali su ga povrede zaistavile i posle nekoliko paklenih sezona konačno je zabriljirao u dresu Katalonaca. Odabran je kao drugi "pik" na draftu 2014, čak 39 pozicija iznad Nikole Jokića, najboljeg centra lige. On je sin nekadašnjeg NBA igrača Sonija Parkera, pa je imao i sjajne košarkaške gene i talenat koji je obećavao da će Amerika u njemu dobiti vanserijskog igrača. U srednjoj školi je bio najbolji košarkaš države u tom uzrastu i predvodio je svoju školu u Čikagu do čak četiri titule. Otišao na čuveni koledž Djuk i kod trenera Majka Kžiževskog ponovo zablistao, bio je zvanično drugi najbolji NCAA košarkaš iza Daga Mekdermota. 

Na draftu 2014. odabrao ga je Milvoki kao drugog "pika". Ali, u tom kada je bio najbolji ruki lige doživeo jednu od najtežih povreda u sportu - kidanje ukrštenog ligamenta kolena. Lečenje je trajalo 11 meseci, on se postepeno vraćao, ali je u  januaru 2017. ponovo doživeo kidanje ukrštenog ligamenta istog kolena.  Baksi su sve manje verovali u njega, pa je 2018. prešao u Čikago. U Bulsima je sve podsetio da svoju magiju, ali to nažalost nije potrajalo. Bulsi su ga polali u Vašington, posle pola godine otišao u Atlantu, pa u Sakramento, Boston, dok je u Barseloni od 2023. godine. Konačno je odigrao sezonu bez povrede , jedan je od najboljih igrača Katalonaca, pa ne čudi štoi se rasplakao posle nekoliko teških godina.