03.06.2024.

19:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Zvezda slavila u triler završnici!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:15)

Grad: Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Gedraitis, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos

PARTIZAN: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponjitka
Trener: Željko Obradović

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - KRAJ! Crvena zvezda je savladala Partizan! Ledej je pogodio slobodno bacanje, imali su crno-beli posed za pobedu, ali je Ledej promašio pod košem - 89:88!

40. minut - Dalibor Ilić pravi faul pri ubacivanju lopte iz auta... Partizan će imati penal i ekstra posed. 

40. minut - Ogroman propust... Izgleda da je zapisnički sto dozvolio Crvenoj zvezdi tajm-aut iako ga crveno-beli nisu imali! 

40. minut - Prekid u "Pioniru", sudije i zapisnički sto su u razgovoru, da li je problem vreme ili nešto drugo niko trenutno ne zna! 

40. minut - Tajm-aut za Željka Obradovića, ima Partizan još osam sekundi do kraja meča! 

Informer

 

40. minut - Totalni haos... Davidovac je blokirao Avramovića na šutu za tri poena, Ledej kupi loptu i pogađa iz odbojke, ali slaba vajda... Napravio je Amerikanac faul u napadu, ponovo jedan od dva za Mitrovića - 89:87!

40. minut - Zek Ledej je promašio zicer nakon prodora... Petu ličnu grešku u nameri da zaustavi kontru Zvezde pravi Danilo Anđušić! Triler se nastavlja! Polovičan učinak Luke Mitrovića sa linije penala - 88:87!

39. minut - Faul u borbi za poziciju pravi Dejan Davidovac, Ledej koristi dva penala, nerešeno je - 87:87. Crveno-beli su potom imali tri poseda, ali nisu bili precizni Teodosić i Gedraitis... Nastavlja se drama!  

38. minut - Koristi Anđušić samo dva od četiri slobodna bacanja, izborio se Ledej za novi posed, ali nije pogodio - 87:85! Na drugoj strani faul u napadu pravi Luka Mitrović, ne koriste to crno-beli pošto je Ledej igrao nogom. 

38. minut - Sporna sudijska odluka... Anđušić je u kontri krenuo na polaganje, Davidovac je stao ispred, a šuter Partizana loptom naleteo na njega. Arbitar je dosudio faul, a potom dao tehničku grešku Davidovcu zbog burne reakcije! 

37. minut - DAVIDOVAAAAAC! Četiri vezana poena za krilnog centra Zvezde i to pored Alena Smailagića - 87:83!

Informer

 

36. minut - Raspala se igra crveno-belih, koristi to Uroš Trifunović i pogađa penal - 83:83!

36. minut - EVO DRAME! Trojka Danila Anđušića, crno-beli su na pola koša zaostatka - 83:82!

35. minut - Dva promašaja za tri poena Zvezde, prvo Davidovca, a potom i Gedraitisa. Koristi to Partizan i poenima Alekse Avramovića sa linije slobodnih bacanja smanjuje prednost domaćina - 83:79!

34. minut - Dobra vest za crveno-bele, Nedović je ponovo na parketu. Srpski šuter pravi faul nad Ponjitkom, a Poljak pogađa dva penala - 83:77! 

34. minut - Novi tajm-aut za Željka Obradovića, nekoliko minuta praznog hoda za Partizan. 

33. minut - Tompkis! Tek što je Amerikanac kročio na parket odmah pravi ogroman posao za svoju ekipu! Pogađa krilni centar Zvezde pod košem uz faul Ponjitke i pogađa dodatni penal - 83:75! 

33. minut - Još problema za Zvezdu... Jago je iznet sa parketa nakon nezgodnog doskoka, Brazilac se drži za koleno! 

Informer

 

31. minut - Još poena za Avramovića, ovoga puta sa pludistance, ali... Surova kazna na drugoj strani preko Rokasa Gedraitisa! Litvanac je iskoristio užasnu odbranu Pantera i pogodio novu trojku - 80:75!

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Trojka Alekse Avramovića uz zvuk sirene! Veoma bitan poen za crno-bele budući da je Zvezda ponovo steklna osetnu prednost - 77:73!

30. minut - Četvrta lična greška za Smita... Ozbiljan problem za Partizan budući da je Amerikanac jedini kontinuirano raspoložen. Dva penala pogađa Dejan Davidovac, imaće crno-beli poslednji napad u trećoj deonici - 77:70!

30. minut - Trojku za Partizan pogađa Džejlin Smit, ekspresan odgovor stiže preko Dejana Davidovca u ranoj fazi napada - 75:70!

29. minut - Nastavlja da forsita Teodosić i sada mu se to isplatilo! Srpski as pogađa za tri poena i prekida mini-seriju Partizana - 74:66. Na drugoj strani faul u borbi za loptu pravi Rokas Gedraitis i šalje Ledeja ponovo na liniju penala. 

28. minut - Uspeva da pogodi Zek Ledej sa poludistance - 71:66... Bili su to prvi poeni za Amerikanca večeras, na drugoj strani ne pogađa za tri poena Miloš Teodosić. Kontru Partizana faulom seče Lazić, četvrta lična greška za kapitena crveno-belih. 

28. minut - Nastavlja se serija Gedraitisa! Sedam vezanih poena za litvanskog reprezentativca, Zvezda ponovo ima osetnu prednost - 71:62!

27. minut - Dobra sekvenca za Rokasa Gedraitisa! Litvanac nakon defanzivnog skoka u tranziciji pogađa za tri poena! Potom krade čistu loptu i posle asistencije Jaga polaže pored Pantera - 69:62! Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović

Informer

 

26. minut - Još bitnih poena za Davidovca, sada nakon ofanzivnog skoka, usledio je loš pas Kevina Pantera! Imaće Crvena zvezda napad da uveća prednost, ali tek nakon TV tajm-auta - 64:62!

25. minut - Seriju crno-belih prekida Dejan Davidovac! Nije krilni centar Zvezde bio precizan, ali je loše reagovao Ledej i dirao mrežicu - 62:62!

25. minut - Nastavlja da šutira Anđušić, ovoga puta je srpski bek pogodio i vratio rezultatsku klackalicu na stranu Partizana - 60:62! 

Loša vest za Zvezdu... Nemanja Nedović je uz pomoć lekara morao van terena! 

24. minut - Lagani poeni za Zeka Ledeja na jednoj, a potom za Rokasa Gedraitisa na drugoj strani - 60:59!

23. minut - Pogađa trojku iz teške pozicije Kevin Panter, veoma bitni poeni za Partizan budući da se nakon dobrog Zvezdinog početka u drugom poluvremenu raspalila atmosfera u "Pioniru" - 58:57!

22. minut - Mitrović, bez ikakve dileme, obeležio je početak treće deonice! Centar Zvezde sada pogađa u tranziciji pored Trifunovića, niko u trenotoj petorci ne može da odgovori Mitroviću pod košem - 58:54!

22. minut - Udvojili su crno-beli Luku Mitrovića, ali se centar Zvezde sjajno snašao i u uglu pronašao samog Nedovića! Trojka za Zvezdu, domaćin ponovo vodi - 56:54!

Informer

 

21. minut - Uroš Trifunović "imitira" centra u timu Partizana na startu drugog poluvremena. Svoju prednost u brzini koristi i pogađa pored Mitrovića, ali mu srpski reprezentativac uzvraća istom merom na drugoj strani - 53:54!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Poluvreme... Nedović stavlja tačku na prvo poluvreme, ali na odmor Partizan odlazi sa pola koša prednosti - 51:52!

20. minut - ANĐUŠIIIĆ! Preuzeo je bivši reprezentativac Srbije loptu u svoje ruke i pogodio uz faul Lazarevića, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 49:52!

20. minut - Sada nekoliko grešaka na obe strane, ali to prekida Dejan Davidovac. Čistu loptu krade srpski reprezentativac i tera Anđušića na faul. Siguran je popularni Deda sa linije panala - 49:49!

19. minut - Nova trojka za Partizan! Pogađa Danilo Anđušić u tranziciji i ulazi u verbalni rat sa navijačima u "Pioniru"... Tajm-autom na seriju crno-belih reaguje Janis Sferopulos - 47:49!

19. minut - Gasi seriju Crvene zvezde kapiten Kevin Panter! Trojka Amerikanca na isteku napada, na drugoj strani ne pogađa Nemanja Nedović - 47:49!

18. minut - Želeo je Zek Ledej da iznudi faul pri šutu za tri poena, ali je preterao... Amerikanac je ispružio nogu i sapleo Jaga Dos Santosa. Brazilac dobija na poklon dva poena i oba koristi - 47:43!

Informer

 

18. minut - JAGOOOOO! Zapalila se ruka Brazilcu koji pogađa svoju četvrtu trojku večeras - 45:43! Odmah tajm-autom reaguje Željko Obradović budući da crno-beli nisu iskoristili dva vezana napada...

18. minut - Nakon dugo vremena Partizan vodi u "Pioniru"! Novi poeni za Aleksu Avramovića koji na pravi način koristi faul u napadu koji je skrivio Dalibor Ilić - 42:43!

17. minut - Izuzetno je raspoložen Aleksa Avramović! Srpski reprezentativac pogađa posle prodora i to uz faul Jaga Dos Santosa, a potom koristi, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 42:41!

16. minut - Evo je prva trojka za Danila Anđušića i to iz izuzetno teške situacije - 40:39! Na drugoj strani nove poene beleži Branko Lazić - 42:39!

16. minut - Siguran je sa linije slobodnih bacanja Dejan Davidovac - 40:36!

15. minut - Kratak prekid meča, nisu crno-beli zadovoljni odlukom sudijske trojke nakon faula Trifunovića. Tajm-aut za Obradovića nakon kog će Davidovac imati nova dva penala. 

15. minut - Poravnava, makar na kratko, Džejlin Smit rezultat u "Pioniru", odgovara Nedović i vraća Zvezdi prednost - 38:36!

14. minut - Lako se Nemanja Nedović oslobodio svog čuvara, krenuo na polaganje, ali ga faulom zaustavlja Alen Smailagić. Šuter Zvezde polovičan sa linije penala - 36:34!

Informer

 

14. minut - Drži Aleksa Avramović u ovim momentima crno-bele u priključku. Srpski reprezentativac sada je nadmudrio Lazića i iznudio tri slobodna bacanja nakon faula. Precizan je plej Partizana sa linije penala - 35:34!

13. minut - Dva velika promašaja za Danila Anđušića, ali je dva nova napada uspeo da iznudi Džejlin Smit. Koristi to Aleksa Avramović pocepao mrežicu preko ruke Dalibora Ilića - 35:31!

13. minut - Imao je problema Mitrović na startu meča zbog faulova, ali od kako se vratio na parket maksimalno koristi svoju prednost. Sada je iznudio faul Smita i pogodio dva penala - 35:28. 

12. minut - Prekida Crvena zvezda seriju Partizana pošto je pod košem precizan bio Luka Mitrović! Koristi srpski reprezentativac prednost u odnosu na Kevina Pantera - 33:28!

11. minut - Raspoložen je Mateuš Ponjitka u finalu, Poljak sa četiri vezana poena topi prednost Zvezde - 31:28!

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Sedam brzih poena za Smita koji održava Partizan u ritmu, ali ekspresno stiže odgovor preko Luke Mitrovića - 31:24!

Informer

 

10. minut - Dobar doprinos Partizanovih igrača sa klupe, nakon pet poena Smita isto toliko dodaje i Uroš Trifunović - 29:22!

9. minut - Lep potez Uroša Trifunovića koji pogađa nakon prodora, ali kratka radost za crno-bele, Zvezda ima +10 na isteku prve deonice pošto je nove poene upisuje Dos Santos - 29:19!

8. minut - Šuterska klinika Zvezde na startu meča! Torjku pogađa Davidovac, a potom i treća za Jaga Dos Santosa, u međuvremenu je peti poen večeras upisao Džejlin Smit - 25:17. 

8. minut - Dobra reakcija crno-belih nakon tajm-auta Željka Obradovića. U strelce se pogotkom za tri poena upisuje Džejlin Smit - 19:15. 

7. minut - Promašaj Jaga Dos Santosa za tri, ali se spetljao Zek Ledej i kao na tacni poslužio Dejana Davidovca! Kevin Panter uspeva sa poludistance da prekine seriju crveno-belih - 19:12!

6. minut - Još jedna sjajna odbrana crveno-belih! Avramović je morao da šutira iz ugla na isteku napada, koriste to izabranici Janisa Sferopulosa i povećavaju svoju prednost poenima Stefana Lazarevića sa niskog posta - 17:10!

Informer

 

6. minut - Koristi Zvezda visinsku prednost pod košem, nakon preuzimanja Panter je ostao pored Dalibora Ilića, a povremeni srpski reprezentativac to lagano realizuje zakucavanjem - 15:10. 

5. minut - Eksplodirao je "Pionir"! U tranziciji je trojku odapeo Jago Dos Santos i pogodio - 13:10! Već osam poena za Brazilca koji na drugoj strani uspeva da iznudi faul u napadu Zeka Ledeja... 

4. minut - Iako u prvih 80 sekundi nije bilo poena, početak finala je izuzetno efikasan. Na trojku Mateuša Ponjitke istom merom uzvraća Jago Dos Santos - 10:10! 

4. minut - Dobar početak za Kevina Pantera, kapiten Partizana još jednom pogađa iz teške pozicije i donosi prednost crno-belima, ali je vrlo brzo iz "odbojke" anulirao Dalibor Ilić - 7:7. 

3. minut - Ekspresno trojku vraća Aleksa Avramović i to nakon ofanzivnog skoka koji je uhvatio Mateuš Ponjtika. Na drugoj strani u tranziciji je napao Jago Dos Santos, iznudio dva penala i oba realizovao - 5:5. 

2. minut - Nedović odmah pali atmosferu u "Pioniru"! Pogađa trojku šuter Crvene zvezde - 3:2!

2. minut - Evo ih prvi poeni večeras, ne koristi Zvezda ni drugi napad, kažnjava to na drugoj strani Kevin Panter - 0:2. 

1. minut - Tri brza faula za crveno-bele i odmah probleme sa faulovima ima Luka Mitrović. Centar Zvezde dva puta je na nedozvoljen način zaustavio Ledeja, a potom je isto učinio i Nedović u duelu sa Anđušićem. 

1. minut - Utakmica počinje, prvi napad za Zvezdu, ali lopta izlazi iz obruča nakon pokušaja Jaga Dos Santosa. 

Evo ih i petorke - Za Zvezdu startuju: Dos Santos, Mitrović, Davidovac, Lazić i Nedović. Za Partizan meč počinju: Ponjitka, Avramović, Ledej, Panter i Anđušić. 

Pre meča

19:50 - Pravu na prvom meču finalne serije deliće trojka koju čine - Jovčić, Obrknežević i Jevtović. 

19:42 - Paklena atmosfera dočekala je košarkaše oba tima po izlasku na zagrevanje. 

19:32 - Sa druge strane, Partizan u svom sastavu ima samo jednog centra - Alena Smailagića. Očekuje se da ispomoć povremenom srpskom reprezentativcu na toj poziciji pruža Zek Ledej. 

19:31 - Kako trenutno stvari stoje - Crvena zvezda će večeras nastupati sa deset igrača i to bez Džoela Bolomboja. Iskusni centar izgleda nije spreman da pomogne ekipi u prvom meču finalne serije. 

19:25 - Sa druge strane, trener Janis Sferopulos nema glavobolja budući da mu ekipa u finišu sezone deluje nezaustavljivo. Crveno-beli su u seriji od devet pobeda! Jedina nepoznanica je nastup Džoela Bolomboja...

19:13 - Partizan finalnu seriju dočekuje sa brojnim kadrovskim problemima... Iz sastava su pred početak KLS-a ispali Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer, dok je ekipu samoinicijativno napustio Bruno Kaboklo i otišao put Amerike. 

19:11 - Kao što je bilo očekivano, tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" biće popunjene do poslednjeg mesta. Navijači su već počeli sa navijanjem i očekuje nas još jedna spektakularna atmosfera. 

Informer

 

19:03 - Večerašnji duel biće deveti meč Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Nakon dva uvodna trijumfa crno-belih, Zvezda je uzvratila serijom od 6:0. Nedavno, četa Janisa Sferopulosa je u finalu ABA lige večitog rivala savladala sa 3:0 i "metlom" na Mali Kalemegdan vratila regionalni trofej. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!