03.06.2024.

23:51

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pogledajte triler završnicu u "Pioniru"! Tehnička Ilića i promašaj Ledeja za pobedu! (VIDEO)

Novi derbi - nova drama! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana deveti put ove sezone ukrstili su koplja, ali ni ovoga puta utakmica nije mogla da prođe bez triler završnice. Imali su izabranici Željka Obradovića šansu da prekinu negativan niz protiv večitog rivala i povedu u finalnoj seriji KLS-a, ali... Zek Ledej je promašio šut za pobedu te je sedmi put zaredom četa Janisa Sferopulosa savladala crno-bele - 89:88. 

Pravu dramu gledali su navijači u "Pioniru". Dejan Davidovac je osam sekundi pre kraja blokirao pokušaj Alekse Avramovića za tri poena, do lopet je stigao Zek Ledej i pogodio, ali je tom prilikom napravio faul u napadu. Na liniju penala otišao je Luka Mitrović, centar Zvezde bio je polovičan i na taj način sačuvao šanse Partizana da dođe do pobede. 

Tajm-aut je tražio Željko Obradović, istom merom uzvratio je Janis Sferopulos, a onda je drama dostigla vrhunac. Crno-beli su loptu izveli sa polovine terena kada je Dalibor Ilić faulirao Zeka Ledeja i tako zaradio tehničku. Amerikanac je bio precizan sa linije penala, posed je ostao za Partizan. 

Ledej je sa niskog posta napao Dejana Davidovca, ali je promašio šut kojim je mnogo puta tokom poslednje tri godine usrećio navijače Partizana. Ovoga puta Amerikanac je bio neprecizan, a Crvena zvezda je došla do sedme uzastopne pobede nad večitim rivalom.