05.06.2024.

17:15

Foto: Reuters

Sport

Za njega nema odmora, tu je za reprezentaciju! Dončića čeka finale NBA lige, pa borba za Olimpijske igre u Parizu!

Prvaka Evrope iz 2017. očekuje borba za plasman na Olimpijske igre u Parizu, a u tome će imati i pomoć MVP-ja finalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Selektor Aleksandar Sekulić saopštio je na koga računa za kvalifikacioni turnir u Pireju, gde će "zmajčeki" igrati protiv Hrvatske i Novog Zelanda u okviru grupe A. U grupi B nadmetaće se Egipat, Grčka i Dominikanska Republika, a pobednik turnira izboriće vizu za francusku prestonicu.

Na spisku se nalazi i Dončić, koji će sa Maveriksima igrati u velikom finalu NBA protiv Bostona, a serija startuje u noći između četvrtka i petka (2.30, Arena premijum 1).

Poziv je dobilo ukupno 16 igrača, a osim Luke, tu je još Vlatko Čančar iz Denvera, kao i Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtič, Edo Murić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Jan Špan i Majk Tobi.

Početak priprema reprezentacije Slovenije zakazan je za 10. jun, a momci koji tada i dalje budu imali klupske obaveze naknadno će se priključiti ekipi.