Autor: Informer.rs

05.06.2024.

22:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Prekinut meč Partizana i Zvezde, nastavak u drugom terminu! (FOTO/VIDEO)

Potpuni haos nastao je večeras u Beogradskoj areni u 23. minutu drugog duela finala "večitih rivala".

Vodio je Partizan rezultatom 57:45, kada su sudije odlučile da prekinu meč jer su "grobari" neprestano vređali Vesnu Čović, suprugu prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića.

Informer

 

Poslao je Željko Obradović prvotimca Uroša Trifunovića da preko mikrofona umiri publiku, ali kada se obratio i zamolio da navijaju fer i sportski, nastao je još veći haos.

Informer

 

Tada je tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić pozvao igrače svog tima da se skupe i krenu ka svlačionici što su oni i učinili.

Ubrzo je stiglo obaveštenje da dvorana mora da se isprazni kako bi meč bio nastavljen, ali gotovo niko nije išao ka izlazu.

Informer

 

Deo u kojem su najvatrenije pristalice pozvale su u jednom momentu košarkaše Partizana, a i skandirali su im "nemojte da igrate". Posle skoro sat vremena pauze i crno-beli su se zaputili ka tunelu i spiker je saopštio da će meč biti nastavljen sutra. Za sada nije poznato u kom terminu.

Što se samog meča tiče, Beogradska arena ni za jedan derbi ove sezone nije imala toliko praznih mesta kao večeras, ali to i ne čudi jer su košarkaši Partizana podbacili u svim takmičenjima i izgubili su sedam derbija zaredom.

Informer

 

Atmosfera je uprkos tome bila kao i inače, "grobari" su bili glasni u podršci izabranicima Željka Obradovića, kao i ometanju protivnika, a uoči duela su popularnom Žocu pružili podršku i skandirali mu.

Kada su u pitanju svežiji problemi za "večite rivale", crno-beli su u meč ušli oslabljeni za Brazilca Bruna Kabokla koji je pre početka finalne serije samoinicijativno otišao u Sjedinjene Američke Države, dok za Zvezdu nije nastupao Jago dos Santos koji je na štakama ušao u Arenu jer se povredio u prvom meču.

Crno-beli su bili šuterski rasploženi na početku meča, trojkama su duel započeli Aleksa Avramović i Danilo Anđušić. Zvezda se mučila sa realizacijom, ali se Luka Mitrović snalazio pod košem pa nije dozvoljavao da se protivnik značajnije "odlepi".

Informer

 

Anđušič je ubrzo još jednom zapalio Arenu, ali su ona stvari krenule nizbrdo za domaćina. Trojka Davidovca, zatim dobra odbrana i prednost Partizana od osam poena je istopljena pa je 

Željko zvao tajm-aut. Smit je trojkom ponovo obradovao navijače u Areni, ali Nedović uzvraća istom merom i sa samo plus dva u korist crno-belih se zavšrila prva četvrtina.

Kao i u prvoj četvrtini i u nastavku je Miloš Teodosić nasavio da promašuje i bio je potpuno van ritma, a crno-beli su napravili seriju od 12:0 i imali plus 15 (39:24). Ubrzo su se navijači Partizana ponovo hvatali za glavu, jer su usledile trojke Lazarevića, koji je bio na meti navijača zbog sukoba sa Džejmsom Nanelijem, i Luke Mitrovića.

Crno-beli su samo stali, Zvezda je ubrzo prepolovila zaostatak i stigla protivnika. Dugo je trebalo Partizanu da ponovo da koš iz igre, to je uspelo tek u 19. minutu Ledeju, trojku je konačno za Zvezdu potigao Teodosić, a na poluvreme je Željkov tim otišao sa plus pet (48:43).

Trojkom kapitena Kevina Pantera Partizan je opet došao do dvocifrene prednost (57:45), ali je ubrzo nakon toga meč prekinut!