Autor: S. M.

05.06.2024.

23:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Evo kada će Zvezdi biti uručen pehar! Oglasio se direktor KLS!

Nakon pobede u prvoj utakmici preksinoć u Pioniru rezultatom 89:88 u korist kluba sa Malog Kalemegdana, drugi meč će biti registrovan za "zelenim stolom". To znači da je Zvezda osvojila titulu šampiona Srbije.

On je otkrio kada i kako će biti registrovan meč Partizana i Crvene zvezde koji je večeras prekinut zbog uvredljivog skandiranja Vesni Čović, supruzi prvog čoveka crveno-belih Nebojše Čovića.

- Utakmica će se sutra registrovati službenim rezultatom 20:0 na osvonu izveštaja delegata. U dogovoru sa Crvenom zvezdom u narednim danima, pretpostavljam da će organizovati prigodan termin i uručićemo pehar i medalje - rekao je Grujin.

Direktor je potom objasnio da nije meč prekinut samo zbog vređanja.

Informer

Aleksandar Grujin

- Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve uletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem vređanje, pa i predsednika države. Možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao sportu, a da ne pričam Partizanu, naravno i Crvenoj zvezdi. A onda vređanje svih tih supruga i majki je za svaku osudu. Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine - dodao je Grujin.

Tvrdi direktor lige i da je spiker na svoju ruku saopštio da će meč biti nastavljen sutra i da je to štetilo samo Partizanu.

- U ovakvim situcijama prvi sudija donosi sve odluke, nema razloga da se sumnja. Jedino ko je merodavan su prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od njih. Ono što je zvanični spiker uradio nemam objašnjenja, pitajte njega. On je na svoju ruku saopštio to ili uz saglasnost nekog drugog. To nije smelo da se desi, to je na štetu Partizana. Sve vreme sam bio na vezi sa delegatom, znam šta se dešavalo, sve je urađeno po propisima. Delegat je sve vreme komunicirao i sa jednima i sa drugima, to je njegova obaveza, obaveštavao je i jedne i druge - zaključuje Grujin.