06.06.2024.

16:09

Foto: EPA

Sport

Šampion Evrope objavio širi spisak: Nema legende, Amerikanac je tu!

"Furija" će pokušati da izbori vizu za Pariz preko kvalifikacija koje će biti odigrane u Valensiji od 2. do 7. jula. 

Sastav Serđa Skariola je, nakon osvojenog Evropskog prvenstva, takmičenje na Mundobasketu završio tek na devetom mestu, pa su motivi pred Olimpijske igre nikad veći.

Informer

Braun u dresu Španije

Tako je i spisak Španaca prepun izvanrednih imena, ali poprilično "bode oči" odsustvo Rikija Rubija.

Riki nam je tražio vremena da razmisli o karijeri i daljem putu. Poštujemo njegovu odluku - objasnio je svoj potez italijanski strateg.

Umesto njega, mesto su dobili veterani Serhio Ljulj i Rudi Fernandez, koji će se na ovom takmičenju i oprostiti od nacionalnog dresa, a velika pomoć biće im i povratak Lorenca Brauna.

Naturalizovani Amerikanac bio je ključni igrač u osvajanju Evrope 2022, ali nije mogao da pomogne saigračima na proteklom Svetskom prvenstvu u Manili zbog povrede.

Što se tiče poznatih i zvučnih imena, na spisku su se našli braća Ernangomez - Vili i Huančo, a od momaka iz NBA tu su Santi Aldama iz Memfisa i Usman Garuba iz Golden Stejta.

Informer

Legenda košarke - Rudi Fernandez

Španija će se za mesto u Parizu boriti sa Libanom, Angolom, Finskom, Poljskom i Bahamima, a samo pobednik će obezbediti mesto na Igrama.

ŠIRI SPISAK ŠPANIJE ZA KVALIFIKACIONI TURNIR:

Alberto Abalde (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Dario Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Makabi), Alberto Dijaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Serhio Garsija (Breogran), Usman Garuba (Golden Stejt), Fran Guera (Tenerife), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Serhio Ljulj (Real Madrid), Ćabi Lopez Arostegi (Valensija), Huan Nunjez (Ulm), Džoel Para (Barselona), Haim Pradilja (Valensija), Đosep Puerto (Valensija), Miguel Salvo (Gran Kanarija), Jankuba Sima (Unikaha), Edgar Visedo (Tenerife) i Santi Justa (Saragosa).