08.06.2024.

16:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Otkaz! Grimau više nije trener Barselone!

Kako se navodi u saopštenju katalonskog kluba, čelnici, igrači i navijači zahvalni su iskusnom stručnjaku na profesionalizmu i posvećenosti, dajući mu do znanja da će "Blaugrana" uvek biti njegov dom. 

Grimau je letos na klupi zamenio Šarunasa Jasikevičijusa. Vodio je ekipu kroz 84 utakmice i zabeležio skor od 51 pobede i 33 poraza.

Kada je reč o sezoni za nama, Barsa je stigla do četvrtfinala Evrolige, gde je u majstorici, na svom terenu, izgubila od Olimpijakosa. Da bi potom u domaćem šampionatu stala u polufinalu, u kome je Real Madrid bio ubedljiv i sa 3-0 u seriji otišao dalje.

Ovo je bila prva sezona Grimaua na mestu glavnog trenera prvog tima, ali važno je napomenuti i da je on sedam godina već radio u klubu. Prvo kao trener juniora, a potom je vodio i drugi tim u LEB Oro i LEB Plata ligama. Dok je pre svega toga, od 2003. godine, osam sezona bio igrač katalonskog kluba, a kao kapiten 2010. godine podigao trofej u Evroligi.

Nakon njegovog otkaza, na tlu Katalonije već je krenulo da se spekuliše o nasledniku španskog stručnjaka. Za sada, izdvaja se par imena. Najviše se pominje Ćavi Paskval, dok su tu su još i Jaka Lakovič, Serđo Skariolo, Dimitris Itudis.