10.06.2024.

20:50

Foto: profimedia

Sport

Prvi čovek CSKA: Evroliga je mnogo izgubila bez nas!

Ruski klubovi i njihove reprezentacije, zbog vojne operacije njihove zemlje u Ukrajini, skoro četiri godine da nemaju pravo da se takmiče na evropskoj i svetskoj sceni. Međutim, čini se da je ovaj nedostatak najviše primetan u Evroligi, što je tema o kojoj je govorio i prvi čovek CSKA. Naime, "armejci" su godinama bili redovni učesnici fajnal-fora

- Ne mogu da kažem ništa novo što nisam ranije govorio. Pozicija koju su zauzeli čelnici Evrolige je da sve dok "specijalne operacije" traju, nema govora o povratku CSKA. S obzirom na to, priče o rokovima sada samo spadaju u nagađanja i suštinske odluke trenutno ne mogu da se vide - poručio je Vatutin.

Informer

Košarkaši CSKA osvojili titulu u VTB ligi 

Uprkos neigranju, Vatutin ističe da se ruski klub trudi da održi visok nivo kvaliteta, što govori u prilog i činjenica da su nedavno postali šampioni VTB lige i to po 11. put.

- Kao vlasnici Evrolige nastavljamo da učestvujemo na svim sastancima i održavamo kontakte sa kolegama. U privatnim razgovorima, kolege iz drugih klubova – da ne pominjem navijače – rekle su mi da je Evroliga mnogo izgubila bez CSKA. Ali, politička situacija i dalje ne dozvoljava da se promeni pozicija prema Rusiji - podvukao je Andrej.