12.06.2024.

14:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pešić: Dosadni ste sa Jokićem, pričajmo malo o ekipi! (VIDEO)

Popularni Kari je odgovarao na pitanja novinara, koja su, u najvećem delu, bila oko saopštenog spiska na kojem je i  Nikola Jokić za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju - rekao je Pešić.

Informer

Jokić u dresu Srbije

Potom je ukazao na ostatak reprezentacije i kvalitet koji preostali košarkaši imaju. Ističe da je postalo zamorno stalno govoriti samo o jednom igraču.

- To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi - objasnio je Kari.

Reprezentacija Srbije će početi sa pripremama 24. juna, a već 5. i 7. jula igraće kontrolne mečeve protiv Holandije i Turske. 

Informer

Trening reprezentacije Srbije

Zvanični prijateljski meč odigraće 12. jula protiv Francuske u Lionu, a potom sledi putovanje u Abu Dabi i dueli sa Australijom i Sjedinjenim Američkim Državama. 

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.