12.06.2024.

15:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

Velika čast! Selektor Srbije počasni doktor!

Veliku čast popularnom Kariju ukazao je rektor niškog univerziteta Dragan Antić, a proslavljeni košarkaški trener nije krio oduševljenje nagradom.

Stojim pred vama, primajući ovo izuzetno priznanje i tražim reči kojim bih vam se zahvalio. Pre zahvalnosti morao bih se osvrnuti na ključno pitanje – da li sam ovu nagradu zaslužio? Znam da ovakvo priznanje dobijaju pojedinci za izuzetan rad i doprinos u različitim oblastima. Baviti se vrhunskim sportom koji ima uticaj na različite ljude. Posvećenost, motivisanost i rad vrhunskih sportista je izuzetno sredstvo za promociju izuzetnih veština i vrednosti. Bavljenje sportom ima izuzetnu ulogu u razvoju mladih, oni uče kako prihvatiti pobede sa skromnošću i poraze sa dostojanstvom - rekao je Pešić.

Informer

Svetislav Pešić

Selektor "orlova" ukazuje da mu je posebno drago što laskavu nagradu prima od niškog univerziteta, koji doživljava kao svoj.

- Sportske aktivnosti zahtevaju predanost, rad i disciplinu kako bi se postigli rezultati. Sport može da pomogne mladima da se razviju u svim aspektima života. Verujem da sam uticao ne samo na sportiste sa kojima sam direktno radio, već i deo onih koji su kasnije to postali. Sport je takođe uticao na mene, na različite načine. U vrhunskom sportu treba izbegavati samozadovoljstvo. Smatram da sam uspešno obavljao svoj posao, kada sam shvatao da igrači nalaze osećaj užitka u svakodnevnom radu. Pobede na velikim takmičenjima podsticajni su za naciju i za naš narod. To nije samo sportski uspeh, već sredstvo za promociju nacionalnih interesa i kvaliteta. Posebno mi je drago što je ovakva nagrada došla sa DIF-a u Nišu, koji osećam kao svoj - zaključio je Kari.