12.06.2024.

19:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Gazda PAO suspendovan! Kažnjeni i igrači Olimpijakosa

Prvi čovek aktuelnog prvaka Evrope dobio je zabranu zbog oštrih izjava na račun Košarkaškog saveza Grčke i sudija tokom finalne serije između Olimpijakosa i Panatikaosa.

To znači da Janakopulos neće moći da prisustvuje preostalim mečevima u finalu između dva ljuta rivala. Trenutno rezultat u seriji je 2:1 za ekipu iz Pireja. 

Pored suspenzije, vlasnik "zelenih" moraće da plati i 30.000 evra, dok je klub kažnjen sa 50.000. Kontroverzni grčki biznismen je posle poraza svoje ekipe u finalnoj seriji, čelnike tamošnje saveza nazvao kriminalnom organizacijom, a nije propustio priliku i da osuje paljbu po sudijama. 

On je na svom Instagramu objavio video u kojem je zapretio da igrače Panatinaikosa neće pustiti da igraju za grčku reprezentaciju. 

Inače, finalna serija košarkaške lige Grčke od početka protiče burno, pošto je trener Panatinaikosa Ergin Ataman zaradio isključenja na oba meča u kojima je Olimpijakos bio domaćin i koja je dobio. 

Informer

Volkap i Kenan moraće da plate

Pored PAO, novčano su kažnjena i dvojica igrača Olimpijakosa, Tomas Volkap i Ajzea Kenan moraće da plate 3.000, odnosno 5.000 evra zbog neprimerenog ponašanja tokom treće utakmice, dok je klub iz Pireja kažnjen sa 10.000 evra iz istog razloga.