12.06.2024.

19:36

Foto: aba-liga.com

Sport

Heroj nacije se vraća na parket! Boriša ne odustaje!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Boriša Simanić prisustvovao je danas svečanosti na Univerzitetu u Nišu, gde je selektor Svetislav Pešić dobio priznanje počasnog doktora Univerziteta. Svi koji su prisustvovali ovoj svečanosti bili su oduševljeni kada se pojavio Boriša Simanić. Heroj iz Manile, koji je ostao bez bubrega braneći boje Srbije, zajedno sa Stefanom Jovićem sedeo je u društvu Karije Pešića.

Informer

Simanić je u rezgovoru za "Mocart sport" potvrdio da se odlično oseća, kao i da će trenirati ovoga leta sa reprezentativcima, iako se iz objektivnog razloga nije našao na spisku igrača za nastup na Olimpijskim igrama.

- Super sam. Ja sam profesionalni sportista, tako se i osećam. Biću uz ekipu u Pazovi, treniraću sa njima koliko budem mogao. To će značiti meni dosta, da osetim košarku i timski rad. Samo da vidimo taj prvi trening u kontaktu kako će izgledati, možda će biti malo čudno posle tolike pauze. Ne mislim uopšte na povredu, nego prosto na vremenski period koji je prošao. Nikada u karijeri nisam imao toliku pauzu. Najviše mesec i po dana, ovo je ipak osam meseci pa treba da vidim kakav je osećaj - rekao je Simanić.

Informer

On je dodao da trenira punim intenzitetom već tri meseca i da je prioritet bio rad u teretani, kako bi povratio mišićnu masu.

- Već tri meseca individualno radim. Osećam se zaista odlično. Većinu vremena smo radili u teretani, naravno ubacivali smo košarkaški deo, ali uglavnom je to bila teretana jer sam morao da vratim telo u red, mišiće da povratim, da mogu da trčim. Posle operacije i pauze bilo je dosta teško da vratim mišićni tonus, bio sam baš loše, ali sam uspeo da povratim sve - opisao je Boriša svoj mukotrpan proces povratka na teren.

Informer

Za sada, krilni centar je bez kluba nakon prekida saradnje sa Saragosom. Momak rođen u Ljuboviji ističe da će pokušati da pronađe angažman u Srbiji.

- Vraćam se košarci. Tražimo klub. Nadam se da ću uspeti da ostanem u Srbiji, da igram košarku ovde. Cilj je da ostanem zbog doktora i medicinskih kontrola na koje i dalje idem - zaključio je Boriša Simanić.