13.06.2024.

09:34

Foto: AP/Photo

Sport

Sjajni košarkaš na izlaznim vratima NBA, samo Italija dolazi u obzir!

Prema navodima dobro obaveštenog Italijana Ćezara Milantija, Gruzin bi pristao na povratak na Stari kontinent samo na "čizmu".

"Moja željena destinacija bi svakako bila Italija. Ako se vratim u Evropu želim da to bude u Italiji. Imam želju da se tamo preselim kada završim karijeru. Možda u Armaniju, možda Virtusu. Ali svakako u Italiji", preneo je Milanti na stom Iks nalogu.

Mamukelašvili je 2021. izabran kao 54. pik druge runde, ali nikako nije uspevao da se probije u rotaciji Majka Budenholzera u Milvokiju.

Početkom 2023. je stigao u San Antonio, ali pomaka u minutima nije bilo. Vrlo brzo je prekomandovan u Razvojnu ligu i sastav Ostin Sparsa i sva je prilika da će tamo i ostati.

Informer

Mamukelašvili

Dolaskom Viktora Vembanjame "mamuze" se ponovo uzdižu među jače timove lige, a sa dva visoka pika na predstojećem draftu samo će se učvrstiti kao jedan od zanimljivijih mladih timova.

Svestan svoje pozicije, Gruzin je uzeo u razmatranje dolazak u Evropu, a kako je i sam priznao, već ima dva tima kojima se "ponudio".