14.06.2024.

07:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Da je sve kod kuće kako treba, igrao bih na OI! Jović objasnio zašto nije na Pešićevom spisku!

Košarkaš Valensije se nije našao na spisku selektora Svetislava Pešića za odlazak na OI. On je upravo sa trenerom reprezentacije bio gost na svečanosti na Univerzitetu u Nišu, a tom  prilikom je pričao zašto ne putuje Pariz.

.- Nema spekulacija, neću biti u reprezentaciji ove godine. Sa selektorom sam pričao i posle Manile, tako da je on već tada bio upoznat sa situacijom. Opet napominjem da je porodica na prvom mestu. Želim da se posvetim njima, da budem tu sa roditeljima i to je jedini razlog. Da je sve kod kuće kako treba, moj odaziv ne bi bio upitan -  rekao je Jović za "Sport juga".

Informer

Potvrdio je Jović da ostaje u Valensiji i sledeću sezonu, ali pre toga na redu je odmor i dani s porodicom.

- Zna se sve, ostajem u Valensiji još godinu dana. Prvo ću da se odmorim kako treba i posvetim se porodici. To su neke primarne stvari koje javnost zna i posle toga krećem sa pripremama za sledeću sezonu - zaključio je Jović.

Rođeni Nišlija s reprezentacijom je osvojio čak četiri srebrene medalje. Na Olimpijskim igrama Rio de Žaneiru 2016. godine, na Evrobasketu 2017. godine i  dva puta na Mundobasketu (2019. i 2023.).