14.06.2024.

23:38

Foto: EPAIMAGES

Sport

Totalna dominacija "zelenih"! Slukas i Lesor doneli titulu Panatinaikosu u epskom preokretu protiv najvećeg rivala!

Izabranici Ergina Atamana do trijumfa i nove titule došli su nako neverovatnog preokreta u finalnoj seriji, pošto su prvo izgubili prva dva meča, a onda u naredna tri potvrdili da su u ovom trenutku najbolja ekipa ne samo u Grčkoj, već u Evropi!

Trijumf šampionu Evrope doneo je Kostas Slukas, koji je majstoricu okončao sa neverovatnih 29 poena! Pratili su ga Džerijan Grent i Kendrik Nan sa po 13 poena, dok je Matijas Lesor postigao 11. Sa druge strane, Olimpijakosu nisu pomogle ni sjajne partije Aleka Pitersa i Kostasa Papanikolaua. Prvi je meč završio sa 21 poenom, dok je Grk postigao tri manje. Odličnu partiju pružio je reprezentativac Srbije Nikola Milutinov, koji je meč okončao dabl-dablom, 17 poena i 12 skokova. Drugi srpski reprezentativac Filip Petrušev nije se upisao u strelce, doduše, na terenu je proveo svega pet minuta.

Informer

U ekipi Olimpijakosa totalno je podbacio novi košarkaš Zvezde Ajzea Kenan, koji je za skoro 20 minuta na terenu postigao svega dva poena, uz nula od dva za tri poena.

Bila je to jedna sjajna utakmica, u većem delu susreta jako neizvesna, koju je na kraju za veliko slavlje u "OAKA Areni" rešio neponovljivi Kostas Slukas. On je bio najmirniji u penal završnici i ispogađao je kada je bilo potrebno.