16.06.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Partizan savladao Zvezdu i osvojio 13. uzastopnu titulu!

Kroz čitav meč primetna je bila izjednačena borba dva kvalitetna rivala, ali na kraju su presudile nijanse, ali i Bogdan Bogdanović koji je večitom rivalu ubacio 36 poena. Crveno-beli su na početku poslednje četvrtine imali sedam poena prednosti, ali su potom stali. Partizan je u tim trenucima preokrenuo rezultat, ali je Zvezda uspela da smogne snage da uzvrati i odvede meč u produžetak. U dodatnih pet minuta crno-beli su imali više snage i koncentracije, ljubomorno su čuvali prednost od prvog napada u produžetku, zasluženo osvojivši titulu i započevši veliko slavlje.

Bogdan Bogdanović je odigrao još jedan u nizu briljantan meč. Po završetku primio je nagradu za najboljeg igrača finalne serije plej-ofa. Reprezentativac Srbije je u četiri meča prosečno beležio nešto više od 30 poena, što je krunisalo fantastičnih osam dana u karijeri ovog mladog košarkaša.

Informer

 

Veliku podršku Bogdan je imao u kapitenu Žofriju Lovernju koji je upisao 16 poena, kao i Đorđu Gagiću koji je dodao 12 poena. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Dženkins sa 16 poena, dok su po 14 dodali Lazić i Nelson.

Nažalost, ni ovaj meč nije prošao bez skandala. Košarkašima Partizana su uručene samo medalje jer je pehar "nestao". Isprva, dodela je kasnila jer su neki navijači Crvene zvezde iskoristili gužvu i sakrili trofej koji je trebalo da bude uručen crno-belima. Misterija nestalog trofeja je kasnije rešena, on je vraćen i predat šampionima Srbije, košarkašima Partizana.