Autor: S. M.

19.06.2024.

12:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić potvrdio! Ovaj igrač je odustao iz istog razloga kao i Jokić

Popularni Kari otkrio je da Lučić prosto i jednostavno nije spreman da igra, kao što je to bio slučaj sa centrom Denvera Nikolom Jokićem prošle godine pred Mundobasket na Filipinima.

Informer

Vladimir Lučić

- Lučić nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da li ja njemu treba da kažem - moraš? On kaže: "Pa znam da moram, ali ne mogu!" Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: "Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju." Kada dođeš u reprezentaciju, ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojih drugova iz tima. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš - ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. Lučić je rekao: "Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, ja za to nisam spreman" - rekao je Pešić.

Osvrnuo se selektor i na košarkaša Majamija Nikolu Jovića koji je sleteo sa zaštitnom čizmom u Beograd i zabrinuo mnoge.

Informer

Nikola Jović

- Mislim da nije ništa kritično, znaće se uskoro kada mu spadne otok - dodao je selektor.