19.06.2024.

18:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Kompletan raspored ABA lige: Zvezda kreće iz Dubaija, evo kada je na programu prvi večiti derbi!

Izuzetno uzbudljiva košarkaška sezona je za nama, a nema dileme da nas naredne takmičarske godine očekuje još mnogo fantastičnih mečeva. ABA liga će postati brojnija, nedavno je ozvaničen i ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, a novajlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će u prvom kolu odmeriti snage sa aktuelnim šampionom - Crvenom zvezdom. 

ABA liga danas je objavila kalendar za narednu sezonu. Crvena zvezda sezonu 2024/25 otvara na gostovanju u Dubaiju. Četa Janisa Sferopulosa biće prvi rival novopečenog učesnika regionalnog takmičenja i nema sumnje da nas na Bliskom istoku očekuje spektakularan meč. 

Kada govorimo o Partizanu, crno-bele u prvom kolu očekuje mali srpski derbi budući da će gost u Beogradskoj areni biti ekipa Boca iz Čačka. 

Navijače u Srbiji najviše zanimaju termini večitih derbija, a prvi će biti odigran krajem decembra 2024. goodine u 13. kolu. Prednost domaćeg terena imaće ekipa Crvene zvezde. Drugi okršaj beogradskih rivala na programu je sredinom aprila (od 18. do 21. su dostupni termini). 

Informer

 

Prvi veliki derbi očekuje nas u 5. kolu ABA lige kada će Crvena zvezda gostovati u Podgorici ekipi Budućnosti. Taj duel biće na programu sredinom oktobra (od 18. do 21. su termini). Već u sedmom kolu crveno-beli će imati još jedan težak izazov kada u Beogradu bude gostovala Cedevita Olimpija. 

Košarkaši Partizana Dubai dočekuju u osmom kolu regionalnog takmičenja, dok će četa Željka Obradovića put Bliskog istoka ići u 23. rundi, odnosno, sredinom marta 2025. godine. 

Crno-bele u decembru očekuje paklen raspored budući da će rivali od 12. do 15. kola Partizanu biti - Budućnost, Crvena zvezda, Mega i Cedevita Olimpija!