19.06.2024.

22:10

Foto: profimedia

Sport

Žestoka kazna! Gazda PAO suspendovan osam meseci

Janakopulos tako neće moći da prisustvuje nijednoj utakmici "zelenih" u organizaciji košarkaškog saveza Grčke u pomenutom periodu. Pored suspenzije, prvi čovek Atinjana moraće da plati 35.000 eura, a kažnjen je i sam klub takođe novčano, u iznosu od 50.000 evra.

Kontroverzni biznismen je isprva dobio tri meseca kazne zbog neprimerenih izjava i komentarisanja suđenja i to mu je izrečeno pre pete utakmice finala između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Ipak, on je uprkos zabrani prisustovao majstorici finalne serije, u kojem je njegov tim pobedio večitog rivala i osvojio titulu. Janakopulos je tokom pomenutog meča u nekoliko navrata dobacivao sudijama, zbog čega su čelnici grčkog saveza rešili da ponovo reaguju i uvećaju mu suspenziju za dodatnih pet meseci.

Vlasnik PAO je, podsetimo, posle prva dva meča finalne serije i nakon vođstva Olimpijakosa 2:0 u seriji između ostalog rekao da je tamošnji savez Grčke "kriminalna organizacija". On je tada zapretio i da neće puštati grčke igrače iz svog tima da igraju za reprezentaciju.