21.06.2024.

17:30

Foto: profimedia

Sport

Prošle godine nije uspelo, ove možda i hoće! Mirotić uskoro postaje "knez"

Veliku buru prošlog leta izazvao je odlazak Nikole Mirotića iz Barselone. Bio je nekadašnji reprezentativac Španije na pragu Partizana, navodno je transfer bio dogovoren, a onda je u poslednjem momentu iskusni krilni centar završio u Armaniju. Dolazak u Milano nije bio pravi izbor budući da su "manekeni" ostali bez plej-ina u Evroligi zbog čega bi do rastanka sa aktuelnim klubom moglo da dođe nakon samo godinu dana.

Francuski portal "Tribune 47" prenosi da je Nikola Mirotić već obavio razgovore sa zainteresovanim stranama, a navodno prvi favorit za njegov potpis je Monako! Isti izvor dodaje da je bivši reprezentativac Španije već razgovarao sa čelnim ljudima kluba iz Kneževine. 

Budući da je Nikola Mirotić ugovorom vezan za Armani, Monako će u slučaju dogovora morati da otkupi njegovu slobodu. Kneževi imaju neograničen budžet i to ne bi trebao da bude problem za završetak transfera. Uz to, zeleno svetlo za dolazak Mirotića dao je i trener - Saša Obradović. 

Informer

 

Kako se može čuti, plan Monaka je da Nikola Mirotić u ekipi zauzme mesto Kembe Vokera, odnosno, da bude na raspolaganju za Evroligu, dok bi utakmice francuskog prvenstva preskakao. Prošle sezone u elitnom takmičenju iskusni krilni centar beležio je 16,6 poena po utakmici i bio jedan od najboljih u timu "manekena". 

Sa druge strane, Monako ne krije šampionske ambicije za narednu sezonu što potvrđuje i nedavni produžetak saradnje sa Majkom Džejmsom.