Autor: S. M.

24.06.2024.

15:36

Foto: ATAIMAGES

Sport

Život je Draganu neraskidivo bio vezan za Zvezdu: Emotivno obraćanje crveno-belih

Slavni srpski košarkaš, a kasnije funkcioner, preminuo je jutros u 76. godini.

Jedna je od legendi Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Postigao je više poena nego iko ikada za klub sa Malog Kalemegdana, čak 6.197.

Informer

 

Crveno-beli su se emotivno oprostili od Kapičića.

"KK Crvena Zvezda sa velikim žaljenjem i tugom obaveštava javnost da je legenda jugoslovenske i srpske košarke i našeg kluba, Dragan Kapičić, preminuo u Beogradu u 76. godini života.

Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba.

Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974.godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama, gde je u finalu protiv Zbrojovke ubacio 23 poena i dao ogroman doprinos u osvajanju prvog međunarodnog trofeja u istoriji jugoslovenske košarke.

Tokom 80-tih i 90-tih godina 20.veka obavljao je funkciju direktora KK Crvena zvezda, a bio je član Skupštine KK Crvena zvezda u više mandata.

KK Crvena zvezda svi zaposleni, igrači i menadžment, izražavaju najdublje saučešće porodici našeg Dragana Kapičića", navodi se u saopštenju.