24.06.2024.

20:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

Micić jasan: Nadam se da ćemo Nikola i ja pomoći, nedostajala mi je reprezentacija! (VIDEO)

Selektor Srbije Svetislav Pešić okupio je danas reprezentaciju pred početak priprema za Olimpijske igre u Parizu. Za razliku od prošle godine kada su zbog brojnih povreda "orlovi" bili oslabljeni, ovoga puta je situacija znatno bolja. Među povratnicima u nacionalni tim je i Vasilije Micić koji je razgovarao sa novinarima tokom okupljanja. 

- Reprezentacija uvek nedostaje, druženje i dobra energija, najvažnije je da smo ponovo zajedno. Nadam se da smo svi dovoljno zdravi za početak priprema - rekao je Micić. 

Plejmejker Šarlota bio je na Evropskom prvenstvu pre dve godine kada su "orlovi" eliminisani u osmini finala. Veruje Micić da je ekipa dovoljno sazrela da u Parizu pokaže sve kvaltete. 

- Prošle su dva godine, stariji smo i iskusniji. Nadam se da ćemo Nikola i ja pomoći ekipi koja je prošle godine ostvarila izvaredan utisak na Evropskom prvenstvu. Želimo da budemo unapredimo već dokazani kvalitet - objašnjava srpski košarkaš. 

"Orlovi" će tokom grupne faze biti smešteni u Lilu, van olimpijskog sela koje privlači mnogo pažnje. Ipak, ukoliko se Srbija domogne četvrtfinala seli se u Pariz. 

- Mnogi od nas nisu bili na Olimpijskim igrama, mislim da su bili samo Jokić i Bogdanović. Nemam to iskustvo, ali učešće na Igrama je najveći san. Moja sestra se takmičila na Zimskim, moram sada da ispeglam to u porodici. Gde god bili, samo učešće na Olimpijsim igrama je ogroman uspeh.

Nakon godinu dana u NBA ligi koliko se Vasilije Micić promenio kao igrač? 

- Od starta mi je bila želja da zaigram u NBA ligi, pre svega zbog mojih statova o igri. Vreme provedeno u Oklahomi mi je bilo dragoceno, ta ekipa je završila prva na Zapadu. Svaki minut koji sam dobio želeo sam da iskoristim, a kada sam nakon brojnih povreda u Šarlotu dobio šansu nisam želeo da je pustim.