24.06.2024.

21:51

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sve je ovo nestvarno, pokušavam da shvatim šta se dešava! Plavšić presrećan zbog poziva u reprezentaciju (VIDEO)

Košarkaši Srbije okupili su se danas u Beogradu pred početak priprema za Olimpijske igre. Jedini debitant u dresu "orlova" ovog leta biće novopečeni centar Crvene zvezde - Uroš Plavšić, koji je nakon veoma uspešne godine u Megi dobio poziv od selektora Svetislava Pešića. 

- Ima mnogo reprezentacija koje su jače u odnosu na Svetsko prvenstvo, evo danas se Dončić priključi Sloveniji. Na Olimpijskim igrama se nikada ne zna, svi imaju ogroman motiv da se takmiče, ne treba nikoga izdvajati, ali eto - svi znamo šta je Amerika. Mi imamo kvalitet da igramo sa svima - poručio je Uroš Plavšić. 

Iza mladog centra je izuzetnih godinu dana. Kao kapiten Megu je vodio do polufinala ABA lige, usledio je transfer u Crvenu zvezdu, a kao kruna sjajne sezone stigao je i poziv u A reprezentaciju Srbije. 

- Nestvaran osećaj... Uzbuđen sam, upoznao sam se sa svim momcima i jedva čekam da počnem sa treninzima. Ne mogu da ne iskoristim priliku, a da ne pomenem Megu. Dali su mi priliku da pokažem koliko mogu i pokažem to na terenu, da nije bilo njih ne bi ni mene bilo ovde. Odlazak u Zvezdu i poziv u reprezentaciju je ostvarenje snova, još uvek pokušavam da shvatim šta se dešava oko mene.  

Interesovalo je novinare kakvu je ulogu Svetislav Pešić namenio Urošu Plavšiću tokom priprema za Olimpijske igre. 

- Nisam ništa pričao sa selektorom, prvi put sam ovde, polako se upoznajemo. Ima vremena za razgovor, sjajno me je dočekao i prvi poziv koji sam dobio bio je jako prijatan. Za sada nije bio strog, ali videćemo.