26.06.2024.

16:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Topić iznenadio Amere izborom: Kakav NBA prsten, daj zlato sa Srbijom!

Tamo je odgovarao na mnoga pitanja zainteresovanih novinara, a jedno od njih je bilo da li bi pre odabrao titulu u najjačoj ligi sveta ili osvojeno zlato sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama.

Olimpijsku zlatnu medalju. Ljubav prema mojoj zemlji je ogromna, ja sam ponosan što sam Srbin! - rekao je Topić bez oklevanja.

Informer

Topić u dresu mlade reprezentacije Srbije

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde neće biti deo sastava selektora Svetislava Pešića predstojećeg leta u Parizu, ali ga nesumnjivo očekuju mnoga velika takmičenja u dresu "orlova".

Američki eksperti predviđali Topiću izbor sa četvrtog mesta ovogodišnjeg drafta, ali je ta pozicija delimično pala nakon obnove povrede kolena.

Na svu sreću, ispostavilo se da je talentovani plejmejker dobro prošao i da će biti spreman za probne treninge sa potencijalnim biračima.

S obzirom da je Nikola dobio pozivnicu najjače lige sveta da draftu prisustvuje iz takozvane "zelene sobe" pretpostavka je da će održati mesto u prvih pet biranih igrača.

Ako se obistine prve prognoze, njega će u svoje redove uzeti San Antonio Sparsi, na čelu sa Viktorom Vambenjamom i trenerom Gregom Popovićem.