27.06.2024.

19:18

Foto: AP/Photo

Sport

Dončić: Bilo mi je teško da donesem odluku, ali čast mi je da igram za Sloveniju!

Mnogi su strahovali od mogućeg propuštanja turnira, ali Dončić se pojavio vidno raspoložen i pridružio se saigračima u hotelu. Iako je skoro celu finalnu seriju NBA lige košarkaš igrao povređen, on se vratio u svoju domovinu i prionuo reprezentativnim obavezama.

Iako još uvek nije sigurno da li je Luka spreman za igru, uporno se bori protiv bolova i fizičkih problema kako bi išao na takmičenje u francuskoj prestonici. On je u danas bio pred novinarima koji su ga pitali da li je, zbog povrede i duge sezone, razmišljao da preskoči reprezentativne akcije.

- Uvek je čast da igram za Sloveniju. Kad god mogu, igraću. To pričam stalno - rekao je i otklonio svaku dilemu Luka.

Informer

 

Ipak, as Dalasa ne skriva da mu je ovoga puta bilo najteže da sakupi snagu za reperezentaciju.

- Bilo je zaista teško ovog puta da donesem odluku da igram za reprezentaciju, zbog povreda i duge sezone, ali evo me, tu sam. Čast mi je biti ovde - zaključio je košarkaš.

Dončić će prvo morati na leksarski pregled, a ako ne bude imao problema, igraće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igrem koji se održava od drugog do sedmog jula na stadionu "Mira i prijateljstva" u Pireju. 

Pre odlaska u Grčku, Slovenija će ugostiti Brazil u Stožicama u petak, 28. juna od 20 časova po lokalnom vremenu.

"Zmajčeki" se nalaze u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom na kvalifikacionom turniru, dok su u drugoj grupi Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.