29.06.2024.

17:55

Foto: EPA Images

Sport

Sjajna vest za "orlove"! Kanađani idu u Pariz bez zvezde!

Ova vest predstavlja šok za kanadski nacionalni tim, koji je ozbiljno računao na Viginsa. Krilni košarkaš je na kraju NBA sezone dobio dozvolu tima da brani boje svoje zemlje na Igrama u Parizu i vredno je trenirao prethodnih nekoliko sedmica kako bi potpuno spreman dočekao okupljanje zakazano za petak. Međutim, juče se nije pojavio na startu priprema u Torontu, a razloge njegovog izostanka objasnio je generalni menadžer reprezentacije Roan Beret.

- Što se nas tiče, Endrju je potpuno zdrav i spreman, vredno je radio kako bi se spremio za nastup u Parizu. Međutim, pre nekoliko dana sam dobio poziv iz Golden Stejta u kojem mi je rečeno da klub neće dozvoliti da on zaigra za Kanadu. Koliko sam shvatio, to nije odluka igrača već njegovog kluba i mi moramo da je prihvatimo - izjavio je Beret.

Ipak, iz redova nekadašnjeg šampiona NBA lige poručuju da je odluka doneta u dogovoru sa Viginsom, kao i da je to učinjeno iz medicinskih razloga. Vigins je u karijeri imao mnogo problema sa povredama, mada je prošle sezone odigrao 71 meč u dresu "ratnika". Imao je problem sa skočnim zglobom i to je najverovatniji razlog zašto u Kaliforniji nisu želeli da rizukuju pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Informer

Kanađani će na Olimpijskim igrama u Parizu igrati protiv Australije, kao i protiv dva tima koji će izboriti plasman kroz kvalifikacije.