29.06.2024.

20:38

Foto: AP/Photo

Sport

"Kockasti" spremili 12 igrača koji će se boriti za mesto u Parizu!

"Kockasti" se nalaze u grupi A zajedno sa Slovenijom i Novim Zelandom, a kasnije se ukrštaju sa grupom gde su smešteni domaćini Grci, Egipat i Dominikanska Republika.

Sve nade polažu u Maria Hezonju, koji je fantastičnu formu potvrdio u kontrolnom meču protiv Brazila i ubačenih 39 poena.

Informer

Predvodi Hrvate - Mario Hezonja

Među putnicima za Atinu ističu se imena Daria Šarića, Džejlina Smita i Ivice Zubca, dok ostatak čine košarkaši iz regionalne ABA lige ili Evrokupa.

Kvalifikacioni turniri na programu su od 2. do 7. jula. Pored Grčke, igra se u Letoniji, Španiji i Portoriku, a samo će pobednici svakog od četiri turnira osigurati plasman na Olimpijske igre u Pariz.

Informer

Dario Šarić opet u nacionalnom timu

Hrvatskoj se ne daju velike šanse za izborenu vizu, pogotovo protiv Grčke za koju nastupa Janis Adetokumbo. Ipak, posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u fudbalu, oseća se pritisak na košarkaškoj sekciji, koja dugo nije ostvarila nikakav rezultat.

Sastav Hrvata za kvalifikacioni turnir:

Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (Split), Džejlin Smit (Partizan), Filip Krušlin (Strazbur), Mario Hezonja (Real Madrid), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Toni Nakić (Cibona), Dario Šarić (Golden Stejt), Dario Drežnjak (Zadar), Ivica Zubac (Los Anđeles Klipers), Danko Branković (Bajern Minhen), Ivan Vraneš (Juventus).