02.07.2024.

17:34

Foto: AP/Photo

Sport

Sjajna vest - Jović spreman za Olimpijske igre!

Strepela je srpska javnost nakon što se Nikola Jović na okupljanju reprezentacije pojavio sa čizmom na levoj nozi. Smirio je selektor Svetislav Pešić navijače rečima da su prve prognoze dobre, a sada stižu sjajne vesti. Posle pregleda specijaliste ustanovljeno je da je stopalo Nikole Jovića u redu i da će as Majamija biti spreman za Olimpijske igre! 

Mladi košarkaš doživeo je povredu stopala nekoliko dana pre povratka u Beograd, na aerodromu je fotografisan sa čizmom, ali pre prvih prognoza čekalo se da spadne otok sa povređene noge. Nakon što se to desilo, Jović je poslat na preglede, a lekari su saopštili dobre vesti. 

Kako prenosi "Mozzart sport" završnu reč o stanju povrede imaće doktori u Americi gde su poslati poslednji snimci sa pregleda. Najvažnije - Nikola Jović se dobro oseća i deluje da će biti u stanju da zaigra za "orlove" na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Informer

 

Srbija se okupila pre osam dana u Beogradu, od tada traju pripreme pod vođstvom selektora Svetislava Pešića, a "orlovi" će u narednih pet dana odraditi i dva pripremna meča protiv Holandije i Turske (iza zatvorenih vrata). Slede zvanične provere protiv Francuske 12. jula, Austraije 16. jula i Amerike 17. jula. 

Nakon turnira koji je na programu u Abu Dabiju, reprezentacija Srbije vraća se u Beograd gde će na programu biti odigran još najmanje jedan meč pred put u Lil. Rival "orlovima" u Beogradskoj areni 21. jula biće Japan, a na Olimpijske igre naša reprezentacija kreće 24. jula.