02.07.2024.

20:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Saga je konačno gotova! Poznato gde Hezonja nastavlja karijeru

Hezonja je odučio da produži ugovor sa "kraljevskim klubom" do 2029. godine. Tako je višenedeljna saga oko nastavka karijere sjajanog beka dobila epilog.  

Hezonji je stari ugovor sa Madriđanima istekao 30. juna, a po završetku sezone podigla se velika prašina gde će on nastaviti karijeri. U jednom trenutku hrvatski reprezentativac je praktično već bio viđen u Barseloni, kako su španski mediji pisali on je već bio dogovorio saradnju sa Kataloncima.

Ipak, u poslednjem trenutku desio se zaokret od 360 stepeni, prekinuti su pregovori sa Barsom i ponovo je aktivirana priča o opstanku u Madridu. Takođe, spekulisalo se da je bek na meti Panatinaikosa, a pominjao se i Partizan, ali je sve okončano današnjim zvaničnim saopštenjem "kraljevskog kluba".  

"Real Madrid i Mario Hezonja postigli su dogovor o produženju ugovora, te će igrač ostati vezan za klub narednih pet sezona", navedeno je na sajtu Reala uz osvrt na dosadašnju uspešnu saradnju. 

Hezonja je u Madrid stigao 2022. godine iz Uniksa, a prethodno je branio boje Barselone, Orlanda, Njujorka, Portlanda i Panatinaikosa. On je tokom dve sezone provedene u Realu osvojio pet trofeja i to Evroligu, špansko prvenstvo, Kup kralja, te dva Superkupa Španije.