03.07.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Legendarni as šokirao sve! Završavam karijeru, hvala ti košarko! (FOTO)

Legendarni plejmejker, koji je prošlu sezonu proveo u dresu Monaka kod trenera Saše Obradovića, objavio je saopštenje na društvenim mrežama gde je poručio da se više neće baviti košarkom na profesionalnom nivou i zahvalio se svima sa kojima je sarađivao u bogatoj karijeri.

Nekadašnji reprezentativac SAD poprilično je iznenadio javnost, pošto mnogi veruju da bi mogao još neku sezonu da odigra na visokom nivou.

Razloge povlačenja, ipak, nije naveo.

"Hvala ti košarko! Košarka je za mene uradila više nego što sam mogao da zamislim. Saopštavam da se povlačim iz košarke. Ovo je sve bio san. Kada pogledam unazad, ne mogu da verujem kakve stvari sam ostvario u karijeri. Znam da ništa ne bih mogao da postignem bez podrške porodice. Košarka će uvek biti deo mog života, ovo je doviđenja, ne zbogom. Uzbuđen sam zbog onoga što sledi", napisao je Voker između ostalog na društvenoj mreži "Iks".

Tokom NBA karijere, Voker je nastupao za Šarlot Hornetse, Boston Seltikse, Njujork Nikse i Dalas Maverikse. Najbolja sezona u karijeri bila mu je 2018/19. kada je u dresu Šarlota beležio preko 25 poena u proseku u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Prošle sezone nije se najbolje snašao u Monaku, pošto je u Evroligi postizao tek nešto više od četiri poena u proseku.