04.07.2024.

08:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kapa dole! Selektor Bahama nosio majicu u čast Dejana Milojevića

Demarkov potez je za pamćenje. On je asistent u stručnom štabu Stiva Kera u Golden Stejt Voriorsima, u kom je bio i naš trener. Kris  je bio veliki prijatelj sa pokojnim Milojevićem, Amerikanac je bio u Beograd na sahrani proslavljenog srpskog košarkaša i trenera. Demarko je inače direktor za razvoj košarkaša u Voriorsima, a Milojević je upravo radio u tom sektoru, a nisu samo blisko sarađivali nego su postali i veliki prijatelji.

Selektora Bahama je napravio sjajan gest dok se njeg tim bori za plasman na najveću svetsku sportsku smotru u Parizu.

Bahami  se nadaju da mogu doći do Olimpijskih igara u Parizu, što bi zaista bio veliki poduhvat. Pored Finske u kvalifikacijama, Bahami su pobedili i Poljsku (90:81).

Informer

Košarkaški trener i bivši reprezentativac Srbije Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara.Radio je kao pomoćnik glavnom treneru Stivu Keru. Sa ekipom iz San Franciska je 2021. godine osvojio NBA titulu.Voriorsi su u njegovu čast tokom sezone nosili  inicijale "DM" na dresovima. Pored toga, inicijali imena i prezimena srpskog trenera bili su na parketu dvorane "Čejs centar" gde su Voriorsi domaći tim.