04.07.2024.

20:43

Foto: EPA Images

Sport

Ništa od Olimpijskih igara! Kamerun ugasio nadu Crnogorcima

"Đetiće" je iz trke za najveću sportsku smotru izbacio Brazil, koji je izgubio od Kameruna sa 77:74 u trećem kolu kvalifikacija u Letoniji. Crnogorce je u polufinale vodila pobeda "karioka" nad afričkom selekcijom od 15 ili više poena razlike, ali se to na kraju nije desilo. To znači da će u polufinale Brazil i Kamerun, gde će se ukrstiti sa Letonijom i Filipinima.

Kamerunci su mnogo bolje otvorili meč u Rigi, imali su inicijativu i bili su izuzetno šuterski raspoloženi, pa su već na poluvremenu imali veliku dvocifrenu razliku - 56:39. 

Pokušali su izabranici Aleksandra Petrovića da posle izuzetno loših prvih 20 minuta odgovore u nastavku, ali je i treća deonica bila za zaborav jer su ubacili samo 12 poena, na njihovu sreću i Kamerunci su šuterski "zakazali", te su pred poslednju deonicu imali samo 13 poena prednosti (68:55).

Informer

Bruno Kaboklo protiv Kameruna

Činilo se da afrička selekcija rutinski ide ka trijumfu, jer su pet minuta do kraja imala devet razlike. Brazilci su tada odgovorili sa serijom od 9:0 i stigli do izjednačenja (74:74) na manje od minut i po do kraja. Nalet "karioka" prekinuo je Džeremija Hil trojkom i vratio Kamerunu prednost, koji su oni uspeli da sačuvaju do kraja i stignu do trijumfa. 

Kamerunce je do pobede predvodio Hil sa 22 poena, dok je Bris Ejaga Bidijas dao 15. U selekciji Brazila najefikasniji su bili Leonardo Majndl sa 19 poena i Lukas Dijas sa 16. Košarkaši Partizana i Zvezde rivala u redovima "karioka" Bruno Kaboklo i Jago dos Santos nisu se proslavili. Kaboklo je ubacio 10 poena, dok je Jago dao šest.