05.07.2024.

07:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Crna Goro, izvini! Petrović se oglasio odmah posle poraza i obratio utučenim komšijama!

Stručnjak iz Hrvatske koji sedi na klupi reprezentacije Brazila, osetio je potrebu da se izvini Crnogorcima nakon što su njegovi izabranici izgubili od Kameruna 74:77 i sprečili Crnu Goru da zaigra na Olimpijskim igrama.

Da su Petrovićevi puleni slavili, Crnogorci bi ostali u igri za plasman na prestižno takmičenje, ali se na kvalifikacionom turniru u Rigi desilo ono što je malo ko očekivao! Naime, sva tri tima imaju skor 1-1, a taj ishod je poslao "đetiće" kući.

Informer

- Dolazim iz regiona gde mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja -  rekao je posle meča Aco Petrović.

Veliki deo susreta Brazilci su gubili (na poluvremenu 39:56), ali je viđen nerešen rezultat na minut i 15 sekundi pre kraja. Ipak, na njihovu nesreću, trojka Džeremaje Hila u 40. minutu odlučila je pobednika. Brazil će uprkos porazu ostati prvoplasirani tim i igraće u polufinalu protiv Filipina, dok će u drugom polufinalu u subotu snage odmeriti Letonija i Kamerun.

Na kraju utakmice, kada smo izjednačili, razmišliali smo da bi produžetak za nas mogao bude veoma nezgodan, ali taj poraz od tri poena je za nas OK. Ostajemo prvi i igraćemo protiv Filipina za 48 sati. Potrebno je da mentalno zaboravimo ovaj meč, ali moramo da budemo spremni da damo poruku igračima šta moramo da uradimo ako želimo da pobedimo Filipine, a to je da igramo kao u drugom delu mečaa večeras. Moramo da igramo čvrstu odbranu - istakao je Aco Petrović