05.07.2024.

10:30

Foto: printscreen/Twitter/blakesilverman

Sport

Ovako nešto nikad niste videli! Poznati košarkaš hteo da postigne autokoš, pa promašio! Razlog je neverovatan! (VIDEO)

Ispostavilo se da ekipa Aleksandra Džikića u finišu meča nije uspela da napravi značajniju prednost, pa je u poslednjih nekoliko sekundi gruzijski tim na nesvakidašnji način pokušao da dođe do prilike da stekne pomenutu razliku.

Naime, na dve sekunde pre kraja Filipinci su imali dva slobodna bacanja, a kako su promašili oba, do lopte je došao Goga Bitadze, košarkaš Orlando Medžika. Nekadašnji centar Mege i podgoričke Budućnosti probao je da postgne takozvani autokoš, odnosno, da sam sebi ubaci dva poena, kako bi Gruzini eventualno u produžetku došli do šanse da slave 19 poena razlike.

Bitadze je rešio da to uradi zakucavanjem, i gle čuda, promašio je! Ostalo je 96:94 za Gruziju, a ispostaviće se da je to bila Pirova pobeda. Aleksandar Džikić i njegovi puleni ostali su u čudu, a kako je sve to izgledalo, možete pogledati u snimku ispod.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su Aleksander Mamukelašvili sa 26 poena, pomenuti Goga Bitadze sa 21, kao i Tornike Šengelija sa 17. S druge strane, Džastin Branli je ubacio 28 poena, a pratili su ga Dvaj Ramos sa 16 i Si Džej Perez 14 postignutih koševa.