05.07.2024.

19:29

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nakon 26 godina rešena dilema, Vilkins priznao: Faulirao sam Danilovića!

Odigrao je Predraga Saša Danilović mnogo velikih utakmica tokom svoje karijere, a navijači u Italiji posebno pamte finalnu seriju iz 1998. godine između Virtusa i Fortituda. Titula je rešena u majstorici koju je, uz pomoć legendarnog srpskog košarkaša, dobio velikan iz Bolonje. 

Fortitudo je 18 sekundi pre kraja imao četiri poena prednosti, Fucka je promašio slobodno bacanje da umanji minus svog tima, ali je do lopte stigao Alesandro Abio i dodao je do Saše Danilovića. Srpski košarkaš pogodio je trojku i to uz faul Dominika Vilkinsa, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje za nerešen rezultat. Do kraja meča Virtus je na krilima današnjeg predsednika KSS-a došao i do pobede, a 26 godina kasnije Vilkins i Danilović razgovarali su o situaciji koja se desila u petoj utakmici finalne serije. 

Veliki rivali na terenu, ali još veći prijatelji van njega, uz pomoć "LaGiornaTatipa" porazgovarali su putem društvenih mređa i navijače prisetili legendarne utakmice. 

- Moram da priznam, bio je faul nad Danilovićem. Ljudi stalno pričaju o tome, a ja se pitam zašto me podsećaju na to - rekao je uz osmeh legendarni Amerikanac i tako rešio večitu raspravu između navijača Virtusa i Fortituda, a potom nastavio. 

- U toj poslednjoj akciji nismo smeli da menjamo odbranu jer smo ga do tada dobro držali. Bacio sam se prema Saši, on je šutirao i iskreno bio je faul!